Čaša piva jača kosti

Pivo doprinosi jačanju kostiju jer sadrži značajne količine biorazgradivog silicijuma, koji je jedan od značajnih elemenata u izgradnji kostiju.

Zdravlje 29.03.2015 | 22:02
Čaša piva jača kosti

PIVO možda i nije najomiljenije piće pripadnica lepšeg pola, ali nedavne studije su pokazale da je veoma dobro za zdravlje i lepotu žene. Naročito tamno, koje ima pun ukus. Naravno, to podrazumeva čašu ili dve dnevno.

Studija o blagodetima ovog pića objavljena je u američkom medicinskom žurnalu a naučnici tvrde da pivo doprinosi jačanju kostiju jer sadrži značajne količine biorazgradivog silicijuma, koji je jedan od značajnih elemenata u izgradnji kostiju.

Umereno konzumiranje piva preporučuje se naročito ženama u menopauzi, zbog osteoporoze. Takođe, istraživači su zaključili da je zbog osnovnog sastojka hmelja, bogat izvor humola koji imaju važnu ulogu u sprečavanju raznih vrsta upala.

Crno pivo je "lekovitije" jer ima više hranljivih sastojaka od svetlog, kao i brojna blagotvorna dejstva na zdravlje: smanjuje loš holesterol, štiti od kardiovaskularnih bolesti, podstiče rad creva, prolepšava kožu i jača imunitet. Odavno je poznato, a sada i naučno dokazano da je kosa lepša i sjajnija kada se opere pivom, a popularno piće je i odličan izvor gvožđa.

Izvor: Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

corona

29.03.2015 22:17

A gajba(na dan)??

ODGOVORITE