Opušteni ''Zmajevi'' ubjeđeni u lagan trijumf!

Raspoloženi i uvjereni u trijumf, reprezentativci BiH šetali Andorom i odmarali u hotelu. Većina igrača vrijeme do večerašnjeg treninga, posljednjeg pred sutrašnju utakmicu petog kola kvalifikacija za EURO 2016 provela je u šetnji.

Fudbal 28.03.2015 | 09:00
Opušteni ''Zmajevi'' ubjeđeni u lagan trijumf!

Većina fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine vrijeme do večerašnjeg treninga, posljednjeg pred sutrašnju utakmicu petog kola kvalifikacija za EURO 2016 provela je u šetnji po Andora la Veli.

Dio izabranika selektora Mehmeda Baždarevića ostao je u mondenskom hotelu "Park", u kojem su smješteni bh. reprezentativci. Dobrog raspoloženja među popularnim "zmajevima" ne manjka.

Središtem Andora la Vele, prestonice državice na obroncima planinskog masiva istočnih Pirineja, šetali su zajedno i nekadašnji saigrači iz sarajevskog Željezničara, golman Ibrahim Šehić, član Karabag Agdama, i stoper Edin Cocalić, danas igrač belgijskog Mehelena.

Obojica su istakla kako im je velika čast zbog Baždarevićevog poziva, te da se nadaju da će opravdati selektorovo povjerenje. I Šehić i Cocalić uvjereni su u sutrašnji trijumf.

"Niko ne sumnja da ćemo pobijediti ovdje. Imamo šanse za plasman na EURO 2016 bez obzira na loš start u kvalifikacijama. Trebamo ići utakmicu po utakmicu i možemo doći do cilja", smatra Šehić.

I Cocalić se nada najboljem kako u Andori, tako i na koncu kvalifikacija. Kaže, ni Belgija nije otpisala BiH iz trke za EP.

"Ne gledaju posebno oni na nas, fokusirani su na svoje utakmice. Imamo šanse i nadamo se najboljem", između ostalog kazao je Cocalić.

Reprezentativci BiH večeras će od 18:30 sati trenirati na Nacionalnom stadionu, gdje će sutra od 20:45 odmjeriti snage sa autsajderom u grupi B Andorom.

U dosadašnja četiri kola BiH je sakupila svega dva boda, dok je Andora bez bodova.

Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine često je viđan gost u Andori. Dok se aktivno bavio suđenjem, nekadašnji internacionalni FIFA arbitar dva puta bio je delegiran za pretkola UEFA takmičenja u kojima je na domaćem terenu igrala Santa Koloma, najbolji klub iz Andore.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xy

28.03.2015 10:12

Samo se vi opuštajte, izgubite još i ovo...

ODGOVORITE