Novi protest radnika

Oko stotinjak obespravljenih radnika "Kosmosa" danas je izašlo u protestnu šetnju, te su poručili da neće odustati od svojih zahtjeva.

Republika Srpska 20.03.2015 | 22:48
Novi protest radnika

Blokirajući jednu kolovoznu traku i u pratnji policije, oni su od "Kosmosa" došli do Trga Krajine.

Rekli su da ne odustaju od svojih zahtjeva i neće stati sa protestima sve dok ne dobiju "saopštenje od Vlade Republike Srpske da je riješila njihov problem".

Nakon održanog govora na Trgu Krajine uputili su se prema zgradi Vlade Srpske.

"Prošli petak nas možda nisu čuli ovi iz Vlade Republike Srpske, ali danas hoće jer idemo prema Vladi", rekao je Željko Nikolić, predsjednik Sindikalne organizacije radnika Kosmosa u štrajku.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

sirogojno

20.03.2015 12:23

Nazalost,izgleda ostalim nezaposlenim ziteljima,stanovnicima Banjaluke je dobro jer ljep je dan pa su kafici puni tj. baste kafica...nema solidarnosti ...To je istina.

ODGOVORITE
Name

Nikola ozren

20.03.2015 12:59

Cim je tako kao sto kazes u Banjaluci narodu jos nije kriza.Cim su kafici puni niko ne protestuje jedan odgovor moze biti da narodu nije dogorjelo.Onda smo mi ludaci sto pisemo ili jedini koji vide u kakvoj jami se nalazimo.

ODGOVORITE
Name

sirogojno

20.03.2015 13:22

Moj Nikola ovo je balkan niko nikog ne podrzava a i ona srpska narodna "crkla mi krava dabogda i komsiji..."

Name

stanoje

20.03.2015 18:19

Samo se vi setajte,kad nabijete zuljeve na nogama odustacete,vlast ce da i dalje pljacka sve dok se narod bude mirno setao.Ovake su setnje samo dokaz koliko je ovaj narod glup i naivan.....

ODGOVORITE
Name

Rodjeni sam Banjalučanin

20.03.2015 18:39

Pamtim neku drugu Banjaluku. Nažalost u zadnjih 20 godina, u Banjaluci je sve naopako. Stanovnici grada su debelom većinom najobičnija g***a. Nekadašnje Banjaluke više nema. Ovo je sad diznilend za budale. Za silne probleme svih gradjana Republike Srpske, odgovorni su u stvari baš banjalučani. Oni su na vlast doveli ovu bandu i nemaju namjeru da ih smijene. G****** je dobro. Uhljebili su se mnogi na državne jasle i provode negativnu selekciju ne bi li se održali. Banda na vlasti i bagra u sjeni su našli zajednički interes. Ovi iz sjene glasaju za ove na pozornici a ovi njima osiguravaju privilegije, stranačko zapošljavanje itd. Uništila je vlada stotine firmni do sada, zašto bi ih bilo briga za Kosmos. Mogu se i u krugu Kosmosa betonirati stambene zgrade. Izgleda da će uvijek biti budala da uzimaju kredite i kupuju te stanove. A MMF će im obazbijediti para za te kredite. Iza svega ovoga stoji EU. Očit je organizovani kriminal, nijedna institucija ili ogran države ili lokalne samouprave ne funkcioniše, a visoki predstavnik ne mrda prstom. Zašto ne posmjenjuje policijsku vrhušku??? Kako su prethodni visoki predstavnici to mogli! Čemu visoki predstavnik uopšte služi? Zašto ne koristi svoja ovlaštenja!Dokle će nas mrcvariti!

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

20.03.2015 20:46

Petar Đokić je izjavio da nije dobro što radnici Kosmosa štrajkuju.Ja mu poručujem da se onda i on solidariše sa radnicima Kosmosa i neka radi 15 mjeseci bez plate i benificija.

ODGOVORITE