Akojon: Ovo u životu nisam doživeo!

Amerikanac Džoš Akojon oduševljen je podrškom navijača koju su on i Partizan imali u pobedi protiv Zadra.

Košarka 17.03.2015 | 11:40
Akojon: Ovo u životu nisam doživeo!

Plejmejker je na svom debiju postigao 16 poena i oduševio "grobare", koji su s druge strane ostavili veliki utisak i na njega.

"Bio sam možda malo umoran na početku, ali odlično se osećam, sve vreme sam imao podršku saigrača, ali i navijača koji su nam ulili veliku energiju. Iskreno, ovo je najbolja publika pred kojom sam igrao. Nikada nisam osetio takvu podršku", rekao je Akojon za "Večernje novosti".

Amerikanac je imao savršen početak karijere u crno-belom dresu, pogodio je trojku već iz prvog šuta u Pioniru.

"Kada sam "ispalio" prvi šut, dok je lopta letela ka košu, znao sam da će "poludeti" ako pogodim. Nisam razmišljao šta će biti ako budem neuspešan, jer sam osetio da ide u metu. Zaista je neverovatan osećaj kada znate koliko vas ljudi podržava, ne samo mene, već ceo tim", oduševljen je Amerikanac.

Iako je u Beogradu tek desetak dana, u nedelju nije delovao kao da se tek uklapa u tim Duška Vujoševića.

"Mnogo su mi pomogli saigrači. Saša (Pavlović), Maki (Mačvan), Dragan (MIlosavljević) sve vreme komuniciraju sa mnom, kažu mi da se smirim, da nema razloga za pritisak i da će sve doći na mesto. Zaista pomaže kada imate takve igrače pored sebe", istakao je Akojon.

Sledećeg vikenda Partizan očekuje jedan od ključnih mečeva sezone, gostovanje Budućnosti u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige. U igri je prednost domaćeg terena u plej-ofu.

"Velika utakmica je pred nama. Biće pritisak, ali moramo da se potrudimo da nametnemo naš stil i pobedimo. Imamo dovoljno vremena do nedelje da se pripremimo", smatra novi miljenik Pionira.

Komentari / 0

Ostavite komentar