Zašto Meksiko plaća Džejmsa Bonda 20 miliona dolara?

Meksičkoj vladi je očigledno dosta poistovećivanja njihove zemlje sa ozloglašenim kartelima droge. Zbog toga su rešili da „odreše kesu i pozovu Džejmsa Bonda“.

Zanimljivosti 15.03.2015 | 22:06
Zašto Meksiko plaća Džejmsa Bonda 20 miliona dolara?

Džejms Bond je na misiji da spase Meksiko od loše reputacije kojoj su doprineli karteli droge. Naime, meksička vlada će budžet najnovijeg Džejms Bond filma „Spectre“ uvećati za 20 miliona dolara, a sve u cilju prikazivanja ove zemlje u pozitivnom svetlu. Meksička vlada za tu sumu želi da se u filmu prikažu moderne zgrade iz centra Meksiko Sitija, a jedan od zahteva je i da negativac ne bude Meksikanac.

Takođe, vlada je uticala na producente da jednu od uloga dobije meksička glumica Stefani Sigman. S obzirom na to da je ona poznata po ulozi u trileru „Miss Bala“ koji govori o meksičkom svetu kriminala, zvaničnicima koji brinu o reputaciji zemlje ostaje samo da se nadaju da većina gledalaca filma „Spectre“ nije gledala pomenuti triler.

Po svemu sudeći, umešanost meksičkih vlasti u scenario i glumačku podelu filma „Spectre“ neće biti mala, navodi se američki sajt Taxanalysts.

Ovaj sajt je još naveo kako je u jednom od procurelih Sony dokumenata moguće pročitati mejl koji je Džonatan Glikmen, predsednik MGM grupe pod čijim okriljem se snima „Spectre“, poslao producentima filma:

„Obavili ste sjajan posao kada ste napravili taj dogovor sa Meksikancima, samo nastavite tako. Imate našu punu podršku da razvijate tu inicijativu.“

Premijera novog filma o najpoznatijem tajnom agentu zakazana je za 23. oktobar.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar