Зашто Мексико плаћа Џејмса Бонда 20 милиона долара?

Мексичкој влади је очигледно доста поистовећивања њихове земље са озлоглашеним картелима дроге. Због тога су решили да „одреше кесу и позову Џејмса Бонда“.

Занимљивости 15.03.2015 | 22:06
Зашто Мексико плаћа Џејмса Бонда 20 милиона долара?

Џејмс Бонд је на мисији да спасе Мексико од лоше репутације којој су допринели картели дроге. Наиме, мексичка влада ће буџет најновијег Џејмс Бонд филма „Спецтре“ увећати за 20 милиона долара, а све у циљу приказивања ове земље у позитивном светлу. Мексичка влада за ту суму жели да се у филму прикажу модерне зграде из центра Мексико Ситија, а један од захтева је и да негативац не буде Мексиканац.

Такође, влада је утицала на продуценте да једну од улога добије мексичка глумица Стефани Сигман. С обзиром на то да је она позната по улози у трилеру „Мисс Бала“ који говори о мексичком свету криминала, званичницима који брину о репутацији земље остаје само да се надају да већина гледалаца филма „Спецтре“ није гледала поменути трилер.

По свему судећи, умешаност мексичких власти у сценарио и глумачку поделу филма „Спецтре“ неће бити мала, наводи се амерички сајт Таxаналyстс.

Овај сајт је још навео како је у једном од процурелих Сонy докумената могуће прочитати мејл који је Џонатан Гликмен, председник МГМ групе под чијим окриљем се снима „Спецтре“, послао продуцентима филма:

„Обавили сте сјајан посао када сте направили тај договор са Мексиканцима, само наставите тако. Имате нашу пуну подршку да развијате ту иницијативу.“

Премијера новог филма о најпознатијем тајном агенту заказана је за 23. октобар.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар