Kup BiH, 1/4-finale: Šta i koliko mogu Borac i Mladost?

Prvi četvrtfinalni mečevi Kupa BiH biće odigrani danas od 15, odnosno 18 časova. Predstavnici Republike Srpske, banjalučki Borac i Mladost iz Velike Obarske imaće izuzetno težak zadatak da izbore plasman među četiri najbolje ekipe.

Fudbal 11.03.2015 | 12:20
Kup BiH, 1/4-finale: Šta i koliko mogu Borac i Mladost?

Banjalučani putuju u Sarajevo, gdje će na “Koševu” igrati protiv aktuelnog osvajača Kupa. Sarajlije su svakako favoriti, ali ekipa Vinka Marinovića najavila je hrabru igru, kako bi revanš za sedam dana na Gradskom stadionu dočekala sa aktivnim rezultatom.

“Crveno-plavi” će u svega desetak dana odigrati tri meča sa “bordo” timom. Nakon današnjeg duela, za vikend ih, takođe na “Koševu”, očekuje prvenstveni dvoboj, a onda naredne srijede i revanš četvrtfinala Kupa BiH u Banjaluci.

Sarajevo je u seriji od sedam pobjeda u svim takmičenjima, a posljednji duel ove dvije ekipe u glavnom gradu BiH je prekinut, te registrovan 3:0 u korist banjalučkog tima. Duel Sarajeva i Borca jedini će biti odigran u večernjem terminu od 18 časova.

Do početka meča na “Koševu” već će biti okončana preostala tri duela. Mladost iz Velike Obarske biće na velikom iskušenju na svom terenu protiv Širokog Brijega. Poraz u prvom proljećnom kolu od Borca dodatno je zakomplikovao situaciju u borbi za opstanak, pa je pitanje u kakvom raaspoloženju ekipa Slavoljuba Bubanje dočekuje nastup u najmasovnijem takmičenju.

Dodatni problem za Obarščane će biti i činjenica da se revanš igra u Širokom Brijegu, pa će “zeleno-bijeli” pokušati ostvariti povoljan rezultat na svom terenu prije duela na “Pecari”.

Revanš mečevi na programu su 18. marta.

PAROVI ČETVRTFINALA KUPA BIH (PRVE UTAKMICE):
GRADAČAC: Zvijezda Gradačac – Olimpik (15 časova)
MOSTAR: Zrinjski – Velež (15)
VELIKA OBARSKA: Mladost – Široki Brijeg (15)
SARAJEVO: Sarajevo – Borac (18)

Komentari / 0

Ostavite komentar