Zvanično: Kup BiH se igra u srijedu!

Prve utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu biće odigrane u planiranom terminu, u srijedu, 11. marta, potvrdio je Jasmin Baković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Fudbal 10.03.2015 | 10:40
Zvanično: Kup BiH se igra u srijedu!

Istakao je kako je FS BiH dao uputstva klubovima da očiste terene od snijega, odnosno da ih osposobe za odigravanje mečeva.

"Dali smo uputstva domaćinima utakmica da na najbolji mogući način obave posao i vjerujemo da će uslovi na stadionima biti adekvatni u skladu sa datim mogućnostima i vremenskom situacijom", istakao je Baković, dodavši:

"Najteža situacija bila je na Olimpijskom stadionu 'Asim Ferhatović - Hase', ali imamo informacije da je FK Sarajevo preduzeo sve mjere da se snijeg ukloni sa terena i dijela tribina. Teren je apsolutno čist i uslovi za odigravanje utakmice su već sada odgovarajući".

Baković je naglasio i da će se 16. kolo Premijer lige BiH odigrati narednog vikenda.

"Nadamo se da više neće biti padavina i da će vremenski uslovi dozvoliti da se prvenstvo nastavi prema utvrđenom rasporedu", kazao je Baković.

U FS BiH u ponedjeljak su određene satnice i službene osobe prvih četvrtfinalnih mečeva.

Utakmica Sarajevo - Borac (sudi Tomislav Čuić) igraće se u srijedu od 18 sati, dok će istog dana od 15 časova snage odmjeriti Mladost (Velika Obarska) - Široki Brijeg (Irfan Peljto), Zrinjski - Velež (Ognjen Valjić) i Zvijezda - Olimpik (Muamer Bureković).

Komentari / 0

Ostavite komentar