Kup Kralja: Barsa i u revanšu dobila Viljareal

U finalu Kupa kralja igraće Barselona. Katalonci i u revanšu bolji od Viljareala 1:3.

Fudbal 04.03.2015 | 22:20
Kup Kralja: Barsa i u revanšu dobila Viljareal

Barselona će opet igrati u finalu Kupa kralja, a Viljareal plasmanom u polufinale ostaje na najboljem rezultatu kluba od kada se takmiči u Kupu Španije.

Viljareal nije uspeo da posle 1:3 sa Kamp Nou smogne snage i napravi veliko iznenađenje na El Madriaglu, uprkos tome što je ekipa trenera Marselinja vrlo ambiciozno ušla u novi duel sa Kataloncima.

Barselona je pobedila 3:1, ali je skoro punih pola sata imala igrača više, jer je u 65. minutu isključen Pina.

Viljareal je dobio još teži zadatak kada je Nejmar već u trećem minutu postigao gol. Na odmoru nijedna ekipa nije otišla sa vođstvom.

Džonatan Dos Santos uspeo je u 39. minutu da izjednači rezultat na 1:1, ali je pogodak Meksikanca bio jedini za domaći sastav u revanšu polufinala.

Posle isključenja Pine bilo je jasno ko će nastaviti takmičenje, a do kraja je Barsa postigla još dva pogotka - drugi je delo Luisa Suareza u 73, a treći ponovo Nejmara.

Barselona, koja je inače i rekorder po broju trofeja u Kupu kralja, boriće se za 26. pehar u ovom takmičenju. Moguće je da joj protivnik u finalu bude gradski rival, Espanjol, koji se u drugom polufinalu sastaje sa Atletik Bilbaom. Prvi meč u Bilbau završen je 1:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar