Imam Beganović na godišnjem odmoru

Imam u džematu u Trnovi, kod Velike Kladuše, Selvedin Beganović, koji je u protekla tri mjeseca napadnut četiri puta, potvrdio je da odlazi na jednomjesečni godišnji odmor, koji će provesti u rodnom Visokom.

Bosna i Hercegovina 26.02.2015 | 20:47
Imam Beganović na godišnjem odmoru

"Mislim da je to u ovom trenutku najbolje rješenje, a odluku sam donio u konsultaciji sa svojim pretpostavljenima u Islamskoj zajednici. Nadam se da će u tom periodu konačno biti pronađen počinilac napada na mene", rekao je Beganović.

On je negirao da trajno odlazi iz džemata u kojem vrši službu, istakavši da će se poslije godišnjeg odmora vratiti na svoje radno mjesto.

Takođe, negirao je da odlazi iz straha.

"Da je tako, otišao bih poslije prvog ili drugog napada. Ipak, u ovom trenutku je najbolje da se stvari malo slegnu", kazao je Beganović.

I pored neuspjeha u dosadašnjoj istrazi, on je istakao da vjeruje u pripadnike policije da će uspješno riješiti cijeli slučaj.

Portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić rekao je da istraga još nije dovela do počinioca napada na Beganovića. Prema njegovim riječima, ovaj slučaj je među prioritetima u radu policije USK, a na njegovom rasvjetljavanju su angažovani i pripadnici Federalne policije.

Trnovski imam je posljednji put napadnut u subotu, kada mu je maskirani napadač nožem zadao lakše tjelesne povrede u predjelu ramena. U prethodna tri napada nanesene su mu takođe tjelesne povrede, a Beganović je samo zahvaljujući sopstvenoj spretnosti i prisebnosti uspio odbraniti goli život.  

Napadi se povezuju sa selefijskom zajednicom koja je vrlo aktivna na ovim prostorima te njegovim protivljenjem radikalizaciji ovdašnjih vjernika i praksi regrutovanja mladih za odlazak na sirijsko i iračko ratište.

 

(Nezavisne)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Pametno

26.02.2015 19:53

Pored ovakve vlsati i policije u oba entiteta nije nikakvo čudo što ga četiri puta napadaju i ugrožavaju mu život. No, ako se sklanjaš, čuvaj se naći će oni tebe i tamo nažalost.

ODGOVORITE
Name

Sramota

26.02.2015 20:10

Sramota za policiju i siguronosne agencije, da ne mogu zastititi covjeka.

Name

Moje misljenje

26.02.2015 20:19

On bi bio vrlo dobro dosao u muslimanskim zajednicama van Bosne. Vrijeme je kad je tesko biti castan Musliman. Imam moze ljude voditi ka dobru i cuvati ih od zlih vremena. Hajmo, Njemacka, Svedska, Austrija gdje treba dobar covjek u sluzbi?

ODGOVORITE
Name

Nema đe netreba

27.02.2015 04:39

Evo samo neki od primjera koji jedva čekaju dobrog imama. London, Bangladandeš, Amsterdam,Vašington post, Klakendorf. Brisela, Nutenficken. Pozdrav

Name

crni

27.02.2015 05:43

Uzeo godišnji da se odmori, od batina sramota kakav je to zakon i sprdnja.

ODGOVORITE
Name

xxl

28.02.2015 11:31

Da su selefije u pitanju ako uzmemo u obzir hajku koja se vodi bili bi odmah uhapseni i osudjeni mislim da su mediji koji pisu o sukobu unutar islamske zajednice blizi istini.

ODGOVORITE
Name

Da

28.02.2015 12:01

Nacemo mi njega gdje god bio on nije muftija muslimana vec on je srpsko placeni muftija on pripada crkvi.

ODGOVORITE