Имам Бегановић на годишњем одмору

Имам у џемату у Трнови, код Велике Кладуше, Селведин Бегановић, који је у протекла три мјесеца нападнут четири пута, потврдио је да одлази на једномјесечни годишњи одмор, који ће провести у родном Високом.

Босна и Херцеговина 26.02.2015 | 20:47
Имам Бегановић на годишњем одмору

"Мислим да је то у овом тренутку најбоље рјешење, а одлуку сам донио у консултацији са својим претпостављенима у Исламској заједници. Надам се да ће у том периоду коначно бити пронађен починилац напада на мене", рекао је Бегановић.

Он је негирао да трајно одлази из џемата у којем врши службу, истакавши да ће се послије годишњег одмора вратити на своје радно мјесто.

Такође, негирао је да одлази из страха.

"Да је тако, отишао бих послије првог или другог напада. Ипак, у овом тренутку је најбоље да се ствари мало слегну", казао је Бегановић.

И поред неуспјеха у досадашњој истрази, он је истакао да вјерује у припаднике полиције да ће успјешно ријешити цијели случај.

Портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић рекао је да истрага још није довела до починиоца напада на Бегановића. Према његовим ријечима, овај случај је међу приоритетима у раду полиције УСК, а на његовом расвјетљавању су ангажовани и припадници Федералне полиције.

Трновски имам је посљедњи пут нападнут у суботу, када му је маскирани нападач ножем задао лакше тјелесне повреде у предјелу рамена. У претходна три напада нанесене су му такође тјелесне повреде, а Бегановић је само захваљујући сопственој спретности и присебности успио одбранити голи живот.  

Напади се повезују са селефијском заједницом која је врло активна на овим просторима те његовим противљењем радикализацији овдашњих вјерника и пракси регрутовања младих за одлазак на сиријско и ирачко ратиште.

 

(Независне)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Паметно

26.02.2015 19:53

Поред овакве влсати и полиције у оба ентитета није никакво чудо што га четири пута нападају и угрожавају му живот. Но, ако се склањаш, чувај се наћи ће они тебе и тамо нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

26.02.2015 20:10

Срамота за полицију и сигуроносне агенције, да не могу заститити цовјека.

Name

Моје мисљење

26.02.2015 20:19

Он би био врло добро досао у муслиманским заједницама ван Босне. Вријеме је кад је теско бити цастан Муслиман. Имам мозе људе водити ка добру и цувати их од злих времена. Хајмо, Њемацка, Сведска, Аустрија гдје треба добар цовјек у слузби?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема ђе нетреба

27.02.2015 04:39

Ево само неки од примјера који једва чекају доброг имама. Лондон, Бангладандеш, Амстердам,Вашингтон пост, Клакендорф. Брисела, Нутенфицкен. Поздрав

Name

црни

27.02.2015 05:43

Узео годишњи да се одмори, од батина срамота какав је то закон и спрдња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

28.02.2015 11:31

Да су селефије у питању ако узмемо у обзир хајку која се води били би одмах ухапсени и осудјени мислим да су медији који пису о сукобу унутар исламске заједнице близи истини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

28.02.2015 12:01

Нацемо ми њега гдје год био он није муфтија муслимана вец он је српско плацени муфтија он припада цркви.

ОДГОВОРИТЕ