Uslovna podrška DEMOS-a rebalansu budžeta Banjaluke

DEMOS će podržati rebalans budžeta grada Banjaluka, ali pod uslovom da se ispune određeni prioriteti koji su od suštinskog značaja za naš grad, poručio  je predsjednik GO DEMOS Boran Bosančić.

Republika Srpska 28.04.2024 | 11:36
Uslovna podrška DEMOS-a rebalansu budžeta Banjaluke

On je istakao da su i ranije ukazivali na brojne probleme sa kojima su susreću Banjalučani i da se mora što prije krenuti u njihovo rješavanje.

- Da bi dali podršku rebalansu budžeta zahtjevamo obezbjeđivanje normalnih uslova za funkcionisanje kulturno-umjetničkih društava, kako bi očuvali i unaprijedili bogatu kulturnu baštinu našeg grada, jer je svima poznato da su КUD-ovi jedni od najboljih ambasadora Banjaluke  u svijetu - rekao je Bosančić.

Rekao je i da traže značajna ulaganja u puteve u prigradskim i seoskim područjima radi unaprjeđenja infrastrukture i olakšanja svakodnevnog života građana.

- Mora se što prije krenuti u izgradnja kolektora i pročišćavača na rijeci Vrbas kako bismo unaprijedili sistem upravljanja otpadnim vodama i sačuvali životnu sredinu. Zahtjevamo i da se pronađe nova lokacija kako bi se izmjestila deponija iz Ramića, radi zaštite zdravlja i životne sredine stanovnika - kaže Bosančić.

Dodaje da su do sada više puta zahtjevali od gradonačelnika Banjaluke da se što prije krene u izgradnju dodatnih gradskih vrtića i povećaju subvencije za roditelje čija deca pohađaju privatne vrtiće, kako bi se osiguralo pristupačno i kvalitetno obrazovanje najmlađih.

- Tražimo opremanje prostora za vrtić u Osnovnoj školi "Milan Rakić" u Novoseliji radi poboljšanja uslova za boravak djece, kao i izgradnja potpuno novog vrtića u Кaranovcu, pored škole, kako bi se zadovoljile potrebe lokalne zajednice - poručuje Bosančić.

Jedan od ključnih uslova da bi podržali rebalans budžeta je i rješavanje problema vodosnabdijevanja na Manjači radi osiguranja adekvatnih uslova života za stanovnike ovog područja.

Moraju se obezbijediti i sredstva za zamjenu fasada i krovova na zgradama, kao i popravke liftova, kako bi se zajedno sa ZEV-ovima krenulo u sanaciju zgrada.

- DEMOS stoji iza ovih zahtjeva kao neophodnih koraka ka unapređenju kvaliteta života građana Banjaluke i svih koji u njoj žive. Sigurni smo da će gradske vlasti prepoznati važnost ovih pitanja i preduzeti potrebne korake kako bi se obezbijedila bolja budućnost za sve nas - rekao je Boran Bosančić.

(BN) Foto: Grad Banjaluka

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ikm

28.04.2024 12:08

Pa šta ste godpodo iz demosa cekali 3 5 godine za ove zahtjeve, cutali. Koliko je CPK za to vrijeme dobio poslova tj direktnih sporazuma u GU..znamo svi ko stoji iza CPK Podrzacete vi rebalans zbog Čubre i izgradnje dva kruzna toka bez gradjevinske dozvole. Ima još toga al dosta je za danas

ODGOVORITE
Name

Poletarac

28.04.2024 18:07

Kako sta su cekali, pa cekali su lokalne izbore😁 ko se bavi ovim stvarima, osim retoricki pred izbore?

Name

Србо

28.04.2024 12:34

Исправне улице нема у БЛ и околини, све уништено а биће и горе.

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.04.2024 12:55

Jao druže Bosančiću ali ga i se...š!!!

ODGOVORITE
Name

re

28.04.2024 13:22

Putevi nisu pipnuti u selima mjesni zajedica već par godina u BL, voda i kiša napravili svoje, a niko ni prstom da mrdne za taj problem seljaka u okolnim selima BL.

ODGOVORITE
Name

DRPOS

28.04.2024 14:05

Drpos je Drpos mora se slušati. Valja opravdati podrpano,odrpano.

ODGOVORITE