Presuda Zupcu 5. marta

Sud BiH izreći će 5. marta presudu direktoru Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Goranu Zupcu, optuženom za nesavestan rad u službi.

Republika Srpska 26.02.2015 | 18:59
Presuda Zupcu 5. marta

Tokom iznošenjem završnih reči odbrana je danas zatražila oslobađajuću presudu, a Tužilaštvo BiH da Zubac bude proglašen krivim.

Sud BiH je 16. juna prošle godine potvrdio optužnicu u kojoj se navodi da je Zubac kao službeno lice u institucijama BiH svesnim kršenjem zakona i drugih propisa nesavesno postupio u vršenju dužnosti, zbog čega je došlo do imovinske štete veće od 10.000 KM.

Tužilaštvo smatra da je Zubac počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, jer tokom nasilnih protesta ispred zgrade Predsedništva BiH 7. februara prošle godine nije pružio traženu pomoć Direkciji za koordinaciju policijskih tela.

Tokom suđenja, koje je počelo 25. septembra, tužilac Miroslav Marković izveo je 27 svedoka, većinom policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tela, veštaka građevinske struke i uložilo brojne materijalne dokaze.

Advokat Dragiša Jokić smatra da Tužilaštvo nema dokaza da je njegov branjenik počinio nesavestan rad u službi.

On je, kao jedinog svedoka odbrane, izveo pomoćnika direktora Sipe Anđelka Hrgića, koji je govorio o načinu rada i nadležnostima ove policijske agencije.

Hrgić je tada naveo da je u istrazi provedenoj nakon protesta Odeljenje za unutrašnju kontrolu zaključilo da je Agencija postupila po zakonu.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

konstatacija

26.02.2015 20:09

Što se tiče nesavjesnog rada u službi, malo koji bi ostao, od predsjednika pa do šefa bilo koje službe. Inače, direktora SIPE treba mijenjati najdalje svake 3 godine.

ODGOVORITE