Пресуда Зупцу 5. марта

Суд БиХ изрећи ће 5. марта пресуду директору Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) Горану Зупцу, оптуженом за несавестан рад у служби.

Република Српска 26.02.2015 | 18:59
Пресуда Зупцу 5. марта

Током изношењем завршних речи одбрана је данас затражила ослобађајућу пресуду, а Тужилаштво БиХ да Зубац буде проглашен кривим.

Суд БиХ је 16. јуна прошле године потврдио оптужницу у којој се наводи да је Зубац као службено лице у институцијама БиХ свесним кршењем закона и других прописа несавесно поступио у вршењу дужности, због чега је дошло до имовинске штете веће од 10.000 КМ.

Тужилаштво сматра да је Зубац починио кривично дело које му се ставља на терет, јер током насилних протеста испред зграде Председништва БиХ 7. фебруара прошле године није пружио тражену помоћ Дирекцији за координацију полицијских тела.

Током суђења, које је почело 25. септембра, тужилац Мирослав Марковић извео је 27 сведока, већином полицијских службеника Дирекције за координацију полицијских тела, вештака грађевинске струке и уложило бројне материјалне доказе.

Адвокат Драгиша Јокић сматра да Тужилаштво нема доказа да је његов брањеник починио несавестан рад у служби.

Он је, као јединог сведока одбране, извео помоћника директора Сипе Анђелка Хргића, који је говорио о начину рада и надлежностима ове полицијске агенције.

Хргић је тада навео да је у истрази проведеној након протеста Одељење за унутрашњу контролу закључило да је Агенција поступила по закону.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

констатација

26.02.2015 20:09

Што се тиче несавјесног рада у служби, мало који би остао, од предсједника па до шефа било које службе. Иначе, директора СИПЕ треба мијењати најдаље сваке 3 године.

ОДГОВОРИТЕ