Dodik sve nervozniji

Predsjednik SDS Mladen Bosić izjavio je da je predsjednik RS Milorad Dodik sve nervozniji, kako odmiče proces uspostavljanja vlasti na nivou BiH.

Republika Srpska 24.02.2015 | 14:26
Dodik sve nervozniji

"Predizborne najave o navodnim velikim i malim ruskim kreditima bile su još jedna u nizu njegovih obmana srpskog naroda, koji je zbog njegove vladavine u sve težoj ekonomskoj situacji. To pokazuje i najnovija ocjena kreditnog rejtinga RS, koji je poznata revizorska kuća "MUDIS" ocijenila najnižom ocjenom. Treba reći da je ocjena rejtinga naručena od Vlade RS", rekao je Bosić.

Prema Bosićevim riječima, Dodikovoj nervozi ozbiljno doprinose i njegovi koalicioni partneri, Đokićev SP i DNS Marka Pavića.

"Dodik se ponaša kao da se ništa nije promijenilo na oktobarskim izborima i kao da njegova politička opcija i dalje ima apsolutnu vlast. Rezultati izbora govore da je na lokalu izgubio 70 odsto podrške, dok na nivou zajedničkih organa u Sarajevu uopšte ne učestvuje u vlasti.

Njegovo ponašanje je najkomičnije u Vladi RS, gdje nemušto pokušava da i dalje pokaže kako kontroliše sve procese. ne želi da prihvati činjenicu da Đokić i Pavić drže vrlo važne resore, odnosno čak 50 odsto vlasti i nisu mu lojalni u mjeri u kojoj to on očekuje", naglasio je Bosić.

Dodika, smatra Bosić, najviše brinu sve češće optužbe za kriminal koje ga i najviše opterećuju. Te optužbe od njega prave čovjeka spremnog na, po RS i srpski narod, veoma štetne kompromise, kako bi sačuvao vlastitu poziciju, istakao je, u izjavi "Novostima" predsjednik SDS Mladen Bosić.

Komentari / 42

Ostavite komentar
Name

xyz

24.02.2015 09:50

Opa Djurdja :))))

ODGOVORITE
Name

Дарко

24.02.2015 09:52

Само једни друге оговарате, прави политичари показују своје вриједности кроз рад а оговарање се може оставити за обични народ, ви требате спроводити законе и друштво правити бољим и нормалнијим!

ODGOVORITE
Name

Opozicija

24.02.2015 10:24

Tako je. Njima kampanja nikad nije ni prestala. Rijesite to na nivou BiH pa krenite dalje. SIPA , hasi, sudi, zatvaraj. Ali istovremeno i dovedite investitore i otvarajte radna mjesta. Jasno je svima da su oni potrosili pare, jasno je da su kriminalci ( vecina ) . Dosta suplje price i priprema za lokalne izbore. Pa opet opste, mozete se tako smjenjivati jos 20 godina. Daj da vidimo jedan pozitivan potez. Samo jedan znak da ide na bolje i vjerovacu vam, ovako svi ste mi isti.

Name

SIPA TAEST

24.02.2015 11:19

Sad je Djokic na pravom ispitu. Ako uspije da se odupre kriminalu njegovih prethodnika u dodjeli koncesija "ispod zita", imace sansu ne se odbrani od istrage SIPE u tom sektoru. A ako ne, potopice ga njegovi koalicioni partneri i povuci na dno, u zatvor gdje ce mnogi zavrsiti kad na celo SIPE dodje Krsmanovic. ZATO DJOKICU, "PAMET U GLAVU I GUZ...CU UZA ZID"

Name

jolu

24.02.2015 13:00

Свака част за коментар. Да нам је више оваквих размишљања...

Name

Milojko

24.02.2015 10:05

Izdržite još malo, sa ovakvim političarima kao što je GOSPODIN Bosić, bolja budućnost je neminovna.

ODGOVORITE
Name

Opozicija

24.02.2015 10:31

SNSD ne mogu gledati ocima ali brate Milojko u sta se ti zaljubi ? Na prvi pogled nije sigurno, covjek je tu vec 20 godina ( Bosic) . Vrti se, dobro zaradjuje... Po imenu koje se davalo pedesetih godina , zakljuciti je da imas preko 60 , pa kojoj se ti buducnosti nadas?! Boze spasi nas lakovjernih i sitnih dusa, uvlakaca jeftinih i njihovih parola jer njima se vlast hrani, raste i guta sve nas okolo.

Name

sa

24.02.2015 12:27

Jedino nas mogu spasiti eksperti u svojim poljima. To ce se ocito morati desiti kad sve propadne pa ponovo sve graditi. Te strucnjake necete naci u strankama. Baza je na Fakultetima i privatnim uspjesnim direktorima a i mladi strucnjaci koji su vani, ali moraju da svi rade, a ne samo par njih.

Name

VRS RVI

25.02.2015 13:46

"Lipši magarče dok gora ne ozeleni". Izdržavaju oni sa platom od 5000KM.

Name

vaskrsija

24.02.2015 10:10

Prije 5-6 godina uz njega je na vlasti bilo 4 predsjednika iz SNSD-a, sto vlada, sto skupstina, a sad je ostao on i Žeki. To je kao da je ostao sam... Ko ne bi bio nervozan?!

ODGOVORITE
Name

milojko babić

24.02.2015 10:16

Opozicija iz Srpske(SDS,PDP NDP...Bosić,Ivanić i kao najkvalitetniji i najiskreniji Čavić,Tadić,Mihajlica...)nipošto ne smiju nasjesti na Dodikovu igru"SNSD je otišao iz Sarajeva" i tu je kraj.Narodno povjerenje će povratiti ako u vrlo kratkom roku povedu istrage o kriminalnim radnjama Dodika,Špirića,Škrbića,Tegeltije...Bude Stankovića,MG Minda,Dušanića,aferama Boska,ugljevik,Poljoprivredna škola...Moraju inteligenciju uvjeriti da ljudi "Nultog koeficijenta mozga" tipa Djokić, Košarac opet Škrbić,Cvijanovića,bivši ministar Kovačević ne mogu držati bank ni na univerzitetima tipa Aperion i Janjoš,moraju poraditi na ukidanju duplih i trostrukih primanja Špirića,Škrbića,Kecmanovića...sve dok i zadnji gradjanin ne pronadje bilo kakav posao.Pokrenuti prodaju skupocjenih limuzina nazovi funkcionera,ukinuti bezgranično korištenje mobilnih telefona trule administracije,zaštititi državna preduzeća od reketa samozvanca i njegove partije.Pokrenuti sport,oživjeti kulturu,iskorijeniti komunistički sindrom(Pavić,Dodik, Špirić...Krajišnik,Kalinić.Glavatim i zadriglim gospodjama(Majkić,Savić...)uručiti varjače. P.Pod hitno proširiti Tunjice i Foču.Ne zbog onih koji će biti kažnjeni zbog slobode govora,nego zbog glavonja koji ne mogu zakopčati dugme ispod vrata,jer su se utovili na nesreći,siromaštvu,suzama,stresovima sopstvenog narodu i na sopstvenom obrazu "dupe-djon".

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

24.02.2015 11:13

Bravo za komentar. Napokon jedan normalni gradjanin RS koji vidi situaciju svojim ocima, a ne ocima stranaka.. Zao mi je da stranaka u RS nema sa stavovima izrecenih u ovom komentaru.

Name

banjaluka

24.02.2015 12:33

Svaka cast na komentaru ni Milojko Pantic ga ne bi bolje sastavio.

Name

Dragan

24.02.2015 10:21

Gospodine Bosiću, izbori su okončani prije pet mjeseci. Čini se da nema porebe da još više zaluđujete ovaj napaćeni narod. Dodik je lopov, kako vi kažete, a Vi ste izdajnik, kako to Dodik kaže. Dajte ljudi, manite se gluposti i krenite da radite nešto. Ni jedan od vas nema anđeoska krila. Sjećam se ja dobro i SDS-ove apsolutne vladavine, kao i ove sadašnje. Problem je u tome što se čini da niko os vas političara ne voli dovoljno svoj narod i svoju republiku.

ODGOVORITE
Name

HERCEGOVKA

24.02.2015 10:25

SVE SU STRANKE ISTE U SVEMU.IMAJU ISTU ISTROSENU PRICU,DJELA . KAKAV JE NAROD TAKVA JE I VLAST ! NARODU CE TEK BITI BOLJE KADA NA VLAST DODU LJUDI,VJERNICI,POBOZNI...

ODGOVORITE
Name

Mojne

24.02.2015 10:44

Tako tako samo pricajte price i mazite oci narodu a nista uraditi necete...ni smjeniti ambasadora ni hapsiti lopove ni konfiskovati nelegalnu imovinu nego trljati mrljati...e da i potpisivati

ODGOVORITE
Name

Дарко

24.02.2015 16:09

И што би Шојић рекао "Дебеле плате стављати у џепове"

Name

Жељко

24.02.2015 10:56

Читам Босићеву изјаву у којој тврди да је Додик све нервознији и да се понаша као да се на изборима ништа није промјенило. "Предизборне најаве о руским кредитима су још једна у низу његових обмана српског народа", рекао је Босић. Тачно Босићу. У праву си. Понаша се као да се ништа није догодило на изборима и покушава и даље скренути пажњу са стварних проблема. То је трагедија. Међутим, далеко већа трагедија је што се у опозиционом блоку, предвођен са тобом, ништа није промјенило. То ме брине далеко више. Прије избора ниси имао предсједника Републике, немаш га ни сада. Прије избора био си у РС опозиција, опозиција си и сада. Пије избора си на нивоу БиХ био у власти, у власти си и сада. Прије избора сте ти, Тадић и Шаровић имали своја мјеста у Сарајеву, имате их и сада. Шта се промјенило? Није ништа. Апсолутно ништа. Вјерујем да и неће ништа, бар не у скоријој будућности. Оптуживајући Додика да скреће пажњу са стварних проблема ти сада радиш исто. И ти и Огњен Тадић сте тражили власт, па сте умјесто да министарским мјестом преузмете одговорност и покажете што знате, побјегли у сигурне фотеље са сигурним платама. Ти на мјесто замјеника предсједавајућег Парламентарне Скупштине, овај поново у Дом Народа. Гдје је разлика између тебе и Додика? Ако је за тебе успјех само то што СНСД није дио власти на нивоу БиХ, онда ти свака част. По свему судећи, биће Додик врло брзо и у Сарајеву власт.

ODGOVORITE
Name

gggg

24.02.2015 13:27

Ha, ha! Dodik je Đokiću dao najvažnije ministarstvo, a Bosić nudio mjesto premijera. Značajnog li preokreta. Još ne sviće ruja zora...!

Name

Darko

24.02.2015 11:03

Kako klevecu

ODGOVORITE
Name

Marija

24.02.2015 11:18

Krenuće sve nabolje. Vidjećete, samo polako. Evo odmah da vam kažem koja je razlika između Bosića i ovih drugih. Nema obezbeđenje, niti policijsku kućicu ispred stana...Nije bahat, zna šta hoće,ne troši pare za reprezentaciju i druge gluposti. Provjerite, ako ne vjerujete... Odgovoran političar i bez mrlje u svojoj karijeri...

ODGOVORITE
Name

Opozicija

24.02.2015 11:39

Hahahahaha i od toga ces ti bolje da zivis.

Name

Mojne

24.02.2015 12:04

Daj boze da je tako ali nas narod kaze dve stvari ako hoces da vidis kakav je ko daj mu vlast i para dva oka u glavi zavadi

Name

ddd

24.02.2015 18:50

Šta njega ima da obezbjedjuje?

Name

Србин

24.02.2015 11:21

Све више ми се чини да је Додикова највећа грешка што је дозволио да се у његовом окружењу обогате појединци. Међутим, исто тако ми се чини да је он ипак једини који види мало даље од обичног човјека и да је статус РС са њим у овом тренутку неупитан. Ипак некако сигурније спавам док је на челу РС. Није он толико у криву када говори о пробосанској политици СДС-а и ПДП-а.

ODGOVORITE
Name

Čekajući Olafa

24.02.2015 17:05

Pa morao je nešto dati i tim pojedincima u okruženju..??!!

Name

Gaja

24.02.2015 11:32

Bosicu... Znaci: afera Birac, afera zdravstvo, afera robna kuca Boska, afera Bobar, afera rafinerija, afera Jahorina. Vidi sa koje strane ovog spiska ces da krenes. Nema se vise vremena. Samo tako ces pokazati koliko si ozbiljan i samo ces tako jos podici rejting. Nikako drugacije!

ODGOVORITE
Name

strah me je

24.02.2015 11:59

Toliko mi je pun k.... političara da moram voditi računa kad pravim djecu da ne napravim političara.

ODGOVORITE
Name

p

24.02.2015 12:22

Bosić je u pravu!Dodik čim spomene njegovo ime promjeni facu, to sve govori.Gestikulacija je čudo!

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

24.02.2015 12:25

Ma Bosicu mi gradjani smo nervozni,siromasni,bolesni.........od politicara,krize,afera,strahova za posao,bezakonja........Dokad???

ODGOVORITE
Name

p

24.02.2015 12:36

Za ove SNSD-pojedince i njihove komentare:Zar se uopšte mogu porediti Bosić i Dodik?! Jedan je umjeren, pošten, bez tudjih miliona u džepu, bez kumova tajkuna i bez farbe za kosu!!!! A drugi ima sve to! Pogodite koji je koji!?

ODGOVORITE
Name

hoce li ikad

24.02.2015 13:19

Kod nas egzistirati pravna drzava..da ove lopove sto su se obogatili na racun drzave pohapsi i da narod posteno zivi od svoga rada.

ODGOVORITE
Name

Suzuki

24.02.2015 14:55

Kako nece Drekavac Ronhill biti nervozniji jer zna da poslije odlaska sa vlasti i politike ide pravo na robiju za sav kriminal i pljacku koju je pocinio prema narodu.

ODGOVORITE
Name

re suzuki

24.02.2015 15:28

PO KOJOJ LOGICI DODIK IDE POSLIJE VLASTI NA ROBIJU I HVATA GA NERVOZA-SVSKI DAN GA VIDJAM U LAKTASIMA COVJEK JE MIRAN IMA VLAST JOS 4GODINE NAJMANJE A KO STOJI IZA NJEGA MOZE RADITI STA HOCE.

ODGOVORITE
Name

dado

24.02.2015 16:05

PA BOSICU SAMO JEDAN RAZLOG DA DODIK BUDE NERVOZAN NEMA GA-JELI NA VLASTI, JE LI VLADA POD NJEGOVOM KONTROLOM, ZIVI LI KAO CAR, NE MOGU MU NISTA IAKO SE ODREKAO VLASTI U SARAJEVU A MOGAO JE IMATI COVJEK IMA SRBIJU, IZRAEL, RUSIJU NEMA NERVOZE.

ODGOVORITE
Name

neutralan

24.02.2015 16:05

Ništa se nije promjenilo od kako Vi iz opozicije na nelegalan način ste došli na vlast BiH.Glavna Vam je mantra SNSD i Dodik.Mi od toga nemamo ništa,a Vaši đepovi imaju još kako.Prihvatite se Vaših obaveza koje ste dali na izborima

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

24.02.2015 17:07

Unervozio se kao umnjaci da mu rastu...Boni i Klajd su jos ostali u foteljicama.Postao je ne bitna licnost pa svaki dan pokusava opstrukcijama da sam sebe ubjedi da je on glavni.Bolest je to.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

24.02.2015 22:10

Baš me briga ko je nervozan a ko nije. Glasao sam za savez za promjene pa onda mjenjajte! Nema više vremena, sve je opljačkano, sve firme odlaze iz RS a vi se kudite kao mlade pred udaju!

ODGOVORITE
Name

RE-Za Srbina

24.02.2015 23:10

U pravu si da Dodik dalje vidi od tebe i slicnim tebi zato sto ste slijepi.

ODGOVORITE
Name

sprej

25.02.2015 16:13

Poslije te faze počinje pretjerano znojenje.

ODGOVORITE
Name

Zdravko Gligic

26.02.2015 06:43

STA OCEKIVATI OD NASLEDNIKA RATNIH PROFITERA I TRGOVACA ORUZJEM

ODGOVORITE
Name

optimista

26.02.2015 20:42

Dok se Dodik, politicki i ekonomski prijtelji dogovaraju i kradu, pobjeze narod u inostranstvo (trbuh za kruhom) ako ce im ostati da ga vladaju i kradu (penzioneru ces od 100€ moci malo oteti)- Zelio bi da vidim naperedak (platni fond danas i 1995 posle Dejtona) ta politicka banda je vise unistila ovu drzavu nego prethodni rat .............

ODGOVORITE