Kusturica oduševio publiku u Moskvi

Slavni srpski režiser Emir Kusturica i "No smoking orkestra" priredili su u četvrtak veče Moskovljanima nezaboravnu svirku u velikoj koncertnoj dvorani Državnog kremaljskog dvorca.

Svijet 20.02.2015 | 08:23
Kusturica oduševio publiku u Moskvi

Kusturica i njegovi muzičari nastupili su kao glavna grupa na velikom koncertu pod nazivom Festival balkanske muzike, a predgrupe su bili Goran Bregović i njegov "Orkestar za svadbe i sahrane" i Sanja Ilić i "Balkanika", pišu Elektronske novine Andrićevog instituta "Iskra".

U Velikoj sali Državnog kremaljskog dvorca, najprestižnijoj koncertnoj dvorani u celoj Rusiji koja je bila krcata, Kusturica i "No smoking orkestra" svirali su najpoznatije hitove iz duge istorije benda, a više puta celu dvoranu dizali na noge.

Koncert je trajao više od dva časa, a najavljivan je danima kao jedinstveni muzički događaj, "pravi balkanski maraton neobuzdane zabave, more pozitivne energije".

Najskuplje karte u parteru, blizu bine, koštale su oko 300 evra.

Kusturica, stari gost i znanac Moskovljana, u ruskoj prestonici predstavljen je pred koncert kao dobitnik više od dvadeset prestižnih filmskih nagrada, kao laureat Kana, Venecije, Berlina, uz naznaku da njegova muzička aktivnost nije tek puki hobi, da su on i "No smoking orkestra" snimili 12 albuma, da iz godine u godinu putuju planetom i da su svuda rado viđeni gosti, piše "Iskra".

Posle Moskve, Kusturica i njegovi muzičari, u narednih šest dana nastupiće u Sankt Peterburgu, Rigi u Viljnusu.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

20.02.2015 09:20

Imate grešku u tekstu. Nije on više Kusturica. Prvo je bio Emir Poturica a sad je Emir Posrbica.

ODGOVORITE
Name

Bole

20.02.2015 15:54

E moj jado.

Name

Marijan

20.02.2015 21:56

Onaj ko ne postuje svoje kako moze da postuje tudje

ODGOVORITE