Кустурица одушевио публику у Москви

Славни српски режисер Емир Кустурица и "Но смокинг оркестра" приредили су у четвртак вече Московљанима незаборавну свирку у великој концертној дворани Државног кремаљског дворца.

Свијет 20.02.2015 | 08:23
Кустурица одушевио публику у Москви

Кустурица и његови музичари наступили су као главна група на великом концерту под називом Фестивал балканске музике, а предгрупе су били Горан Бреговић и његов "Оркестар за свадбе и сахране" и Сања Илић и "Балканика", пишу Електронске новине Андрићевог института "Искра".

У Великој сали Државног кремаљског дворца, најпрестижнијој концертној дворани у целој Русији која је била крцата, Кустурица и "Но смокинг оркестра" свирали су најпознатије хитове из дуге историје бенда, а више пута целу дворану дизали на ноге.

Концерт је трајао више од два часа, а најављиван је данима као јединствени музички догађај, "прави балкански маратон необуздане забаве, море позитивне енергије".

Најскупље карте у партеру, близу бине, коштале су око 300 евра.

Кустурица, стари гост и знанац Московљана, у руској престоници представљен је пред концерт као добитник више од двадесет престижних филмских награда, као лауреат Кана, Венеције, Берлина, уз назнаку да његова музичка активност није тек пуки хоби, да су он и "Но смокинг оркестра" снимили 12 албума, да из године у годину путују планетом и да су свуда радо виђени гости, пише "Искра".

После Москве, Кустурица и његови музичари, у наредних шест дана наступиће у Санкт Петербургу, Риги у Виљнусу.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Црни Груја

20.02.2015 09:20

Имате грешку у тексту. Није он више Кустурица. Прво је био Емир Потурица а сад је Емир Посрбица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

20.02.2015 15:54

Е мој јадо.

Name

Маријан

20.02.2015 21:56

Онај ко не постује своје како мозе да постује тудје

ОДГОВОРИТЕ