Počelo suđenje Diković - Kandić

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje po tužbi načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića protiv bivše direktorke Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić.

Srbija 18.02.2015 | 14:25
Počelo suđenje Diković - Kandić

Diković, koji je tužbu za naknadu štete podneo zbog povrede časti i ugleda povodom navoda Fonda iz 2012. godine o njegovom učešću u ratnim zločinama u slučaju "Rudnica", je tokom saslušanja u svojstvu tužioca, pobijao sve navode Fonda i za svoje tvrdnje priložio niz materijalnih dokaza.

Sledeće suđenje je zakazano za 18. maj, kada će iskaz sudu dati Nataša Kandić.

Dikovićev punomoćnik advokata Ðuro Čepić, rekao je Tanjugu da su sudu za svaku tvrdnju kojom se pobijaju navodi Fonda priloženi i materijalni dokazi među kojima je i potvrda Tužilaštva za ratne zločine da se protiv njegovog klijenta ne vodi krivični postupak za bilo koje krivično delo.

Čepić smatra da su sve tvrdnje Fonda pobijene jer Diković nije ni bio na mestima i u vreme za koja je Fond izneo svoje tvrdnje i napomenuo da su i u tom pogledu sudu priloženi materijalni dokazi.

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je 30. januara da je u još u januaru 2012. godine, proverom navoda Fonda utvrdilo da nije postojao bilo kakav osnov za sumnju da je general Diković bio odgovoran za ratne zločine navedene u krivičnoj prijavi Fonda iz 2009. godine.

Nedavno je Fond izneo nove optužbe na račun Dikovića prilikom predstavljanja knjige "Dosije Rudnica", a tužilaštvo je zatražilo da mu dostavi kompletnu dokumentaciju koju poseduje o tom slučaju kako bi se proverili navodi.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Vuki BL

18.02.2015 13:48

U pakao ces ponijeti prljave pare kojim te filuju sa zapada.

ODGOVORITE
Name

iki

18.02.2015 13:56

Koje pare ?

Name

Milojko

18.02.2015 13:50

POČELO SUĐENJE gospođi Kandić, po tužbi Dikovića, a za nanošenje duševne boli i kaljanje generalskog ugleda. Uzgred rečeno iza njega stoje "Politički pobačaji" kako ih je nazvao Milorad Dodik, Nikolić i Vučić. Možete zamisliti kakvo če to biti suđenje.

ODGOVORITE
Name

Krko

18.02.2015 14:59

Pa sta hocete sad ljudi? Ispada Kandicka je jaca od drzave, suda, vojske. Ona moze da kalja obraz i ugled kome hoce a oni moraju da cute. Neka je tuzena da vidimo ko je u pravu.I ako nema dokaza tu spodobu treba vec jednom strpati u zstvor.Jer mnoge je ona ukaljala i nikom nista. Zapitati se moramo kako to da uvijek nadje Srbe da ih okalja? Za koga radi i zasto?

ODGOVORITE
Name

provereno

18.02.2015 15:19

Onaj ko je finansira sigurno ima pare za odstetu. Nije to ona rekla iz svoje glave.

ODGOVORITE
Name

konus

18.02.2015 17:00

Onaj ko ima čast ne može istu izgubiti samo zato što je neko nešto lanuo.

ODGOVORITE
Name

Suzuki

18.02.2015 17:49

Jel to taj Dikovic sto je krao konje i krave sa Kosova.

ODGOVORITE
Name

Problem

18.02.2015 23:52

Fokus je na Natasi Kandic; uzurpaciji vlasti nad medijima i masama na ime donacija od americke fondacije za mir, njemacke i francuske ambasade, UK i drugih. Ako zaboravimo jedini koncentracioni logor Gitmo, anti-terristicki zakon i control order u UK, te druge slicne ostaje jedna stara zena koja sjedi pred ogledalom ispred kamera i pljuje se svaki dan jer je Romkinja srpske nacionalnosti i 'kais tjesan, a junak bjesan'. Show goes on.

ODGOVORITE
Name

Dalje

19.02.2015 00:09

Rodjena 1946. zavrsila za socijalnu radnicu zahvaljujuci stipendijama za nacionalne manjine, djecu palih boraca, djecu alkoholicara i prostitutki, djete roditelja komunista. Ne znam gdje je ona ali kao nesto mladja znam kako je bilo. Radila svo vrijeme, a na Zapadu haluciniraju da je bila disident. Kao zrela u poznim godinama vidi svoju priliku u nesreci na Balkanu. Dobro unovcila i iskoristila. Dobro djelo koje Zapad vidi je da je vjesto lagala i krila koje ona i zasto joj je vazno da ocisti pod s etnickim Srbima. Ima jos ali sad na spavanje.

ODGOVORITE