Почело суђење Диковић - Кандић

У Првом основном суду у Београду данас је почело суђење по тужби начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића против бивше директорке Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић.

Србија 18.02.2015 | 14:25
Почело суђење Диковић - Кандић

Диковић, који је тужбу за накнаду штете поднео због повреде части и угледа поводом навода Фонда из 2012. године о његовом учешћу у ратним злочинама у случају "Рудница", је током саслушања у својству тужиоца, побијао све наводе Фонда и за своје тврдње приложио низ материјалних доказа.

Следеће суђење је заказано за 18. мај, када ће исказ суду дати Наташа Кандић.

Диковићев пуномоћник адвоката Ðуро Чепић, рекао је Тањугу да су суду за сваку тврдњу којом се побијају наводи Фонда приложени и материјални докази међу којима је и потврда Тужилаштва за ратне злочине да се против његовог клијента не води кривични поступак за било које кривично дело.

Чепић сматра да су све тврдње Фонда побијене јер Диковић није ни био на местима и у време за која је Фонд изнео своје тврдње и напоменуо да су и у том погледу суду приложени материјални докази.

Тужилаштво за ратне злочине саопштило је 30. јануара да је у још у јануару 2012. године, провером навода Фонда утврдило да није постојао било какав основ за сумњу да је генерал Диковић био одговоран за ратне злочине наведене у кривичној пријави Фонда из 2009. године.

Недавно је Фонд изнео нове оптужбе на рачун Диковића приликом представљања књиге "Досије Рудница", а тужилаштво је затражило да му достави комплетну документацију коју поседује о том случају како би се проверили наводи.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Вуки БЛ

18.02.2015 13:48

У пакао цес понијети прљаве паре којим те филују са запада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ики

18.02.2015 13:56

Које паре ?

Name

Милојко

18.02.2015 13:50

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ госпођи Кандић, по тужби Диковића, а за наношење душевне боли и каљање генералског угледа. Узгред речено иза њега стоје "Политички побачаји" како их је назвао Милорад Додик, Николић и Вучић. Можете замислити какво че то бити суђење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крко

18.02.2015 14:59

Па ста хоцете сад људи? Испада Кандицка је јаца од дрзаве, суда, војске. Она мозе да каља образ и углед коме хоце а они морају да цуте. Нека је тузена да видимо ко је у праву.И ако нема доказа ту сподобу треба вец једном стрпати у зствор.Јер многе је она укаљала и ником ниста. Запитати се морамо како то да увијек надје Србе да их окаља? За кога ради и засто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

проверено

18.02.2015 15:19

Онај ко је финансира сигурно има паре за одстету. Није то она рекла из своје главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

конус

18.02.2015 17:00

Онај ко има част не може исту изгубити само зато што је неко нешто лануо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

18.02.2015 17:49

Јел то тај Диковиц сто је крао коње и краве са Косова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проблем

18.02.2015 23:52

Фокус је на Натаси Кандиц; узурпацији власти над медијима и масама на име донација од америцке фондације за мир, њемацке и француске амбасаде, УК и других. Ако заборавимо једини концентрациони логор Гитмо, анти-терристицки закон и цонтрол ордер у УК, те друге слицне остаје једна стара зена која сједи пред огледалом испред камера и пљује се сваки дан јер је Ромкиња српске националности и 'каис тјесан, а јунак бјесан'. Схоw гоес он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даље

19.02.2015 00:09

Родјена 1946. заврсила за социјалну радницу захваљујуци стипендијама за националне мањине, дјецу палих бораца, дјецу алкохолицара и проститутки, дјете родитеља комуниста. Не знам гдје је она али као несто младја знам како је било. Радила сво вријеме, а на Западу халуцинирају да је била дисидент. Као зрела у позним годинама види своју прилику у несреци на Балкану. Добро уновцила и искористила. Добро дјело које Запад види је да је вјесто лагала и крила које она и засто јој је вазно да оцисти под с етницким Србима. Има јос али сад на спавање.

ОДГОВОРИТЕ