Tajlanđani nude Silviju MILIJARDU za Milan!

Grupa investitora iz Tajlanda navodno su ponudili milijardu evra da bi kupili Milan od Silvija Berluskonija, prenose italijanski mediji.

Fudbal 16.02.2015 | 23:00
Tajlanđani nude Silviju MILIJARDU za Milan!

Prema pisanju “La Republike”, već postoji dogovor o prodaji 30 odsto akcija kluba za 300 miliona evra, a on obuhvata predugovor po kojem će se udeo Tajlanđana povećavati u naredne tri godine.

Međutim, kompanija bivšeg premijera Italije objavila je u subotu saopštenje u kojem se negira da je bilo kakav dogovor postignut, ali je potvrđeno da su pregovori u toku.

“Iako su brojni ljudi pokazali interesovanje da uđu u partnerstvo sa Fininvestom vezano za fudbalski klub Milan, negiramo postojanje konkretnih pregovora i predugovora ili budućih sastanaka”, stoji u saopštenju.

Eventualno preuzimanje Milana od strane Tajlanđana vredelo bi oko jedne milijarde evra, ali to ne uključuje investicije vezane za izgradnju novog stadiona.

Potencijalni dogovor bi tajlandskim investitorima praktično predao pravo na kupovinu Milana, čime bi se zatvorila vrata kineskom biznismenu Dalijanu Vandi, koji je nedavno kupio 20 odsto akcija Atletika.

Italijanski mediji prenose da ni ukoliko bude postignut dogovor Berluskoni ostao počesni predsednik, kao što je slučaj bio sa Masimom Moratijem, kada je Erik Tohir kupio Inter.

Za nedelju dana biće obeležena 29. godišnjica otkako je Berluskoni preuzeo Milan, koji je u tom trenutku bio na pragu bankrota.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nece prodati

16.02.2015 22:33

Ajde da otvorimo kladionicu. Pare Mariji.

ODGOVORITE