Roterdam: Pamtiće Endi petak 13.!

Francuski teniser Žil Simon napravio je iznenađenje na turniru u Roterdamu pošto je u četvrtfinalu eliminisao prvog nosioca Endija Mareja sa 6:4, 6:2.

Tenis 13.02.2015 | 17:40
Roterdam: Pamtiće Endi petak 13.!

U igri dva defanzivca, koji mogu da vraćaju lopticu "do sutra", finalista Australijan opena je malo više rizikivao i samom tim - grešio, pa je neočekivano poražen.

Simon je odlično ušao u 14. međusobni okršaj, rešen da prekine crnu seriju od 12 poraza, pošto je poslednji put pobedio Mareja 2007. godine u njihovom prvom susretu. Sada je napravio brejk odmah na startu, potom spasao svoj servis u dva vezana navrata, a drugim brejkom poveo sa 4:1.

Na 5:2 je ispustio servis, ali je ubrzo načinio prvi korak ka trijumfu (6:4), koji je postao sve očigledniji, jer je francuski teniser u drugom setu napravio još dve brejka za velikih 4:0.

Marej je uspeo da vrati jedan brejk i da odmah zatim izgubi gem na svoj servis, zatim je i poništio dve meč lopte, ali je Simon treću pretvorio u veliki trijumf i - ispunjenje obećanja.

"Niko me nikada neće pobediti 13 puta zaredom", napisao je Simon u četvrtak na Tviteru, a zatim to dokazao i na terenu.

Simon će u polufinalu igrati protiv Tomaša Berdiha koji je bio bolji od Gaela Monfisa (6:1, 6:4), dok su druga dva četvrtfinalna para Žil Miler - Stanislas Vavrinka i Sergej Stahovski - Miloš Raonić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mislim ja

13.02.2015 18:13

Ma ovaj folirao povredu, pa se Maray opet zbunio

ODGOVORITE