Ротердам: Памтиће Енди петак 13.!

Француски тенисер Жил Симон направио је изненађење на турниру у Ротердаму пошто је у четвртфиналу елиминисао првог носиоца Ендија Мареја са 6:4, 6:2.

Тенис 13.02.2015 | 17:40
Ротердам: Памтиће Енди петак 13.!

У игри два дефанзивца, који могу да враћају лоптицу "до сутра", финалиста Аустралијан опена је мало више ризикивао и самом тим - грешио, па је неочекивано поражен.

Симон је одлично ушао у 14. међусобни окршај, решен да прекине црну серију од 12 пораза, пошто је последњи пут победио Мареја 2007. године у њиховом првом сусрету. Сада је направио брејк одмах на старту, потом спасао свој сервис у два везана наврата, а другим брејком повео са 4:1.

На 5:2 је испустио сервис, али је убрзо начинио први корак ка тријумфу (6:4), који је постао све очигледнији, јер је француски тенисер у другом сету направио још две брејка за великих 4:0.

Мареј је успео да врати један брејк и да одмах затим изгуби гем на свој сервис, затим је и поништио две меч лопте, али је Симон трећу претворио у велики тријумф и - испуњење обећања.

"Нико ме никада неће победити 13 пута заредом", написао је Симон у четвртак на Твитеру, а затим то доказао и на терену.

Симон ће у полуфиналу играти против Томаша Бердиха који је био бољи од Гаела Монфиса (6:1, 6:4), док су друга два четвртфинална пара Жил Милер - Станислас Вавринка и Сергеј Стаховски - Милош Раонић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мислим ја

13.02.2015 18:13

Ма овај фолирао повреду, па се Мараy опет збунио

ОДГОВОРИТЕ