Tončev: Isplatismo Bronovickog, ali ne može više tako!

Zvezda je skinula veliki kamen sa vrata - ispaltila je Gžegoža Bronovickog. U dve rate je rešeno veliko dugovanje i sada može da se reševa niz manjih.

Fudbal 06.02.2015 | 21:00
Tončev: Isplatismo Bronovickog, ali ne može više tako!

- Bronovickog smo isplatili u celosti. Narednih dana ćemo platiti i Asante Katoko tako da smo očistili obaveze po izvršnim presudama FIFA. Nadam se da ćemo u roku platiti i ostale obaveze vezane za skidanje suspenzije FSS. Sva sredstva smo obezbedili iz sopstvenih izvora, bez ičije pomoći sa strane - rekao je direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Zvezda sada do 14. februara treba da reši problem duga prema afričkom klubu u iznosu od 240.000 evra kao i da reguliše 422.000 evra prema brojnim igračima kako bi mogla da registruje pojačanja. U tom korpusu je već postignut dogovor sa nekim igračima pa cifra i nije zapravo tolika. Dug za transfer Asamoe će morati da bude namiren. Takođe postojao je i dug prema Radu od 360.000 evra. Manji deo istog je namiren, a veći odložen čime je klub opet došao do vazduha.

Ipak, član upravnog odbora kluba Ivica Tončev naglašava da i pored pronađenog rešenja klub ne može dalje ovako.

- Teškim naporima uspeli smo i ovog puta da se izborimo sa ovim problemom. Ali Zvezda ne sme više da funkcioniše od problema do problema, već mora da postavi sistem i da pronađe održivo rašenje. Ovako, svekodnevno pristizanje tužbi i ad hok rešavanje ne vodi ničemu. Postigli smo značajan uspeh jer smo sami pronašli sredstva, ali dalje ovako ne treba da radimo.

Navijači crveno-beli očekuju da čuju rešenja.

- Zvezda nema mnogo opcija. Lično ih vidim dve. Zalažem se za što hitniju privatizaciju, a o drugoj mnogo goroj opciji bolje i da ne govorim - rekao je Tončev očigledno aludirajući na mogućnost bankrota kluba i prebacivanja u niži rang.

Komentari / 0

Ostavite komentar