Тончев: Исплатисмо Броновицког, али не може више тако!

Звезда је скинула велики камен са врата - испалтила је Гжегожа Броновицког. У две рате је решено велико дуговање и сада може да се решева низ мањих.

Фудбал 06.02.2015 | 21:00
Тончев: Исплатисмо Броновицког, али не може више тако!

- Броновицког смо исплатили у целости. Наредних дана ћемо платити и Асанте Катоко тако да смо очистили обавезе по извршним пресудама ФИФА. Надам се да ћемо у року платити и остале обавезе везане за скидање суспензије ФСС. Сва средства смо обезбедили из сопствених извора, без ичије помоћи са стране - рекао је директор Звезде Звездан Терзић.

Звезда сада до 14. фебруара треба да реши проблем дуга према афричком клубу у износу од 240.000 евра као и да регулише 422.000 евра према бројним играчима како би могла да региструје појачања. У том корпусу је већ постигнут договор са неким играчима па цифра и није заправо толика. Дуг за трансфер Асамое ће морати да буде намирен. Такође постојао је и дуг према Раду од 360.000 евра. Мањи део истог је намирен, а већи одложен чиме је клуб опет дошао до ваздуха.

Ипак, члан управног одбора клуба Ивица Тончев наглашава да и поред пронађеног решења клуб не може даље овако.

- Тешким напорима успели смо и овог пута да се изборимо са овим проблемом. Али Звезда не сме више да функционише од проблема до проблема, већ мора да постави систем и да пронађе одрживо рашење. Овако, свекодневно пристизање тужби и ад хок решавање не води ничему. Постигли смо значајан успех јер смо сами пронашли средства, али даље овако не треба да радимо.

Навијачи црвено-бели очекују да чују решења.

- Звезда нема много опција. Лично их видим две. Залажем се за што хитнију приватизацију, а о другој много горој опцији боље и да не говорим - рекао је Тончев очигледно алудирајући на могућност банкрота клуба и пребацивања у нижи ранг.

Коментари / 0

Оставите коментар