Protesna šetnja - Pravda za Damjana

Više stotina stanovnika Gradiške, većinom omladine, učestvovalo je danas u protestnoj šetnji tražeči pravdu za Damjana. Skup je organizovan povodom glavnog pretresa u Osnovnom sudu povodom kobnog napada na Damjana Crnomarkovića, krajem prošle godine u Novoj Topoli.

Republika Srpska 02.02.2015 | 21:33
Protesna šetnja - Pravda za Damjana

Podsjećamo, incident se dogodio 14. decembra ispred kluba "Skor" u Novoj Topoli kod Gradiške, kada je 17-godišnji maloljetnik sa inicijalima N.V. Crnomarkovića udario flašom u glavu. On je nakon deset dana preminuo u Kliničkom centru Banjaluka.

Policija je nakon napada uhapsila N.V. (17) iz Gradiške zbog sumnje da je teško povrijedio 20-godišnjeg sugrađanina Damjana Crnomarkovića. Poslije jednomjesečnog pritvora on je pušten da se brani sa slobode.

Učesnici protesta, većinom omladina i srednjoškolci su nakon šetnje kroz grad okupili se ispred osnovnog suda u Gradišci.

Inače, mnogi učesnici ovog protesta tvrde da je Damjan bio uzoran mladić koji nije ničim izazvao napad. Oni ovim žele skrenuti pažnju pravosuđu, policiji i drugim organima da oštrije kažnjavaju svaki vid nasilništva koje sve češće dovodi do tragedija i drugih teških posljedica.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ja

03.02.2015 07:39

Sa ovim cinom je N.V. sigurno dobio na poklon clansku kartu SNSD-ovaca!

ODGOVORITE
Name

GLAVNI GRAD REPUBLIKE SRPSKE

03.02.2015 15:12

NEMA PRAVDE DOK JE SNSD-e NA VLASTI! SAUCESCE PORODICI CRNOMARKOVIC I SLAVA DAMJANU KOJI JE STRADAO NI KRIV NI DUZAN.TAKAV JE ZAKON KOD VLADAJUCE STRUKTURE SNSD-a UBI,UKRADI,LAZI NA DRUGOGA...TO JE SISTEM PRAVDE I VLADAVINE MILORADA DODIKA I NJEGOVIH CRVENIH BANDI.NEMA PRAVDE DOK JE ON NA VLASTI I KORUMPIRANI KRIMINALCI.ZATO JE N.V.DOBIO SIGURNO CLANSKU KARTU SNSD-a. TAKVI SU KRIMINALCI DOBRO DOSLI MILORADU DODIKU KOJI VEC TAJNO UBIJA SVOJ SOPSTVENI NAROD KOJ IZNA ZA KRIMINAL I KORUPCIJU KOJU SPROVODI SNSD-e NA CELU MILORADA DODIKA I NJEGOVIH KUMOVA.OSTRO OSUDUJEM UBISTVO SVAKOG NEDUZNOG GRADJANINA REPUBLIKE SRPSKE A POSEBNO DAMJANA CRNOMARKOVICA KOJI JE LISEN OVOZEMALJSKOG ZIVOTA NI KRIV NI DUZAN.SLAVA MU.STICI CE KAZNA I TOG STO JE ZA UBISTVO DOBIO CLANSKU KARTU KORUMPIRANOG SNSD-a KOME MORA DOCI KRAJ VLADAVINE NEPOTIZMA I KORUPCIJE!

ODGOVORITE