Opet uzbuna u bjelopoljskom porodilištu

U Podgorički KC iz bjelopoljske bolnice prebačena još jedna beba. Direktorka Biserka Bulatović kaže da je beba upućena radi iz preventivnih razloga i da nema temperaturu, ali sa povišenim CRP.

Region 30.01.2015 | 11:00
Opet uzbuna u bjelopoljskom porodilištu

Novo uznemirenje u gradu na Limu. Posle nedavne tragedije pet bjelopoljskih beba, od kojih je jedna umrla zbog smrtonosne bakterije kojih je bilo prepuno porodilište, juče je u Klinički centar Crne Gore prebačena još jedna beba.

Njen otac A. B. kaže da se radi o infekciji. Međutim, direktorka bolnice Biserka Bulatović naglasila je da je beba upućena u Podgoricu radi opservacije, odnosno iz preventivnih razloga i da se nalazi u dobrom stanju, bez temperature, ali sa povišenim CRP.

Da podsetimo, bjelopoljsko porodilište je tek nedavno otvoreno posle dvomesečnog sređivanja. A pre nekoliko dana produžen je za dva meseca pritvor bivšem direktoru bolnice u Bijelom Polju dr Tomislavu Jeremiću, smenjenoj načelnici neonatologije dr Haki Tahirović i smenjenom načelniku Ginekološko-akušerskog odeljenja dr Zvonku Puletiću.

Oni su po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva uhapšeni u okviru istrage o infekciji beba, zbog osnovane sumnje da su počinili teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, za koje je zaprećeno zatvorskom kaznom od dve do 12 godina zatvora.

Komentari / 0

Ostavite komentar