Опет узбуна у бјелопољском породилишту

У Подгорички КЦ из бјелопољске болнице пребачена још једна беба. Директорка Бисерка Булатовић каже да је беба упућена ради из превентивних разлога и да нема температуру, али са повишеним ЦРП.

Регион 30.01.2015 | 11:00
Опет узбуна у бјелопољском породилишту

Ново узнемирење у граду на Лиму. После недавне трагедије пет бјелопољских беба, од којих је једна умрла због смртоносне бактерије којих је било препуно породилиште, јуче је у Клинички центар Црне Горе пребачена још једна беба.

Њен отац А. Б. каже да се ради о инфекцији. Међутим, директорка болнице Бисерка Булатовић нагласила је да је беба упућена у Подгорицу ради опсервације, односно из превентивних разлога и да се налази у добром стању, без температуре, али са повишеним ЦРП.

Да подсетимо, бјелопољско породилиште је тек недавно отворено после двомесечног сређивања. А пре неколико дана продужен је за два месеца притвор бившем директору болнице у Бијелом Пољу др Томиславу Јеремићу, смењеној начелници неонатологије др Хаки Тахировић и смењеном начелнику Гинеколошко-акушерског одељења др Звонку Пулетићу.

Они су по налогу Врховног државног тужилаштва ухапшени у оквиру истраге о инфекцији беба, због основане сумње да су починили тешко кривично дело против здравља људи, за које је запрећено затворском казном од две до 12 година затвора.

Коментари / 0

Оставите коментар