Zvezda ''poklanja'' pare Mamiću i Dinamu!

Novac od kazni klubovima koji se ne pridržavaju finansijskog fer-pleja daju se sredinama koje uspešno finansijski posluju. Sa jedne strane je srpski, a sa druge hrvatski šampion.

Fudbal 23.01.2015 | 09:40
Zvezda ''poklanja'' pare Mamiću i Dinamu!

Čelnici UEFA nagradili su hrvatskog šampiona, zagrebački Dinamo, sa 246.000 evra zbog uspešnog finansijskog poslovanja. Inicijalna vest koja svakako ne zaslužuje pažnju, ali verovali ili ne i naš šampion Crvena zvezda je „učestvovao“ u davanju bonusa Mamićevom klubu.

O čemu se radi? Naime, UEFA svake godine kažnjava klubove zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja. Pojedine timove poput naše Crvene zvezde i izbacuje iz evropskog takmičenja kada vidi da finansijske sankcije ne daju prave rezultate.

Dakle, UEFA može da skupi lepu svotu novca od kazni klubovima koji se ne pridržavaju pravila. Ali taj novac se ne zadržava u kasi evropske kuće fudbala, već se deli klubovima klubovima koji uspešno posluju. Zagrebački Dinamo je jedan od njih.

Treba li podsećati da je Crvena zvezda u poslednje tri godine jedan od najvećih grešnika.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Trle TZ

23.01.2015 08:45

PA DOBRO,STO ONDA VI NE BUDETE KONKRETNI I POSLUJETE U SKLOPU ZAKONA I UZMETE PARE OD HAJDUKA KOJI TAKODJE PLACA KAZNE.ALI NEMOZE SE U ZVEZDI RADITI REGULARNO,SVAKI MJESEC NEKO U ZATVOR PA GA PUSTE

ODGOVORITE