Donjeck: Nastavljen okršaj za aerodrom

Proruske snage i ukrajinska vojska sukobili su se danas nedaleko od glavnog aerodroma u Donjecku, poslije jučerašnje kontraofanzive ukrajinskih trupa.

Svijet 19.01.2015 | 14:03
Donjeck: Nastavljen okršaj za aerodrom

Ukrajinski vojni portparol Andrij Lisenko rekao je da su u posljednja 24 časa poginula tri ukrajinska vojnika, dok ih je 66 ranjeno.

On je naglasio da aerodrom nije običan strateški cilj i da ga ukrajinske snage neće nikada predati.

Štab lokalnih snaga u Donjecku prethodno je saopštio da je u posljednjim borbama poginulo najmanje 200 ukrajinskih vojnika i osam pristalica nezavisnosti.

Prema ovom izvoru, na Donjeck je juče izvršeno oko 50 artiljerijskih napada, a pored osam poginulih lica, ima i 32 ranjenik.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Znam ja..

19.01.2015 17:03

Formirace se poseban sud koji ce se baviti ovim zlocinima u Ukrajini.A i onaj lopov Putin bi mogao nekad stati ispred njega i odgovarati za ono sto je radio .Sada niko ne razmislja o tome ...ali polako...

ODGOVORITE
Name

Mikan

19.01.2015 17:11

Papa trlja dlanove: Rusi na Ruse. Krv po ulicama. To je šema Vatikana. Putine nema kompromisa sa bolesnim umom Vatikana. Samo krv i rat radi pljačke i otimanja resursa. Pravila Badinterove komisije da su republike države ne važi za Donjeck i Lugansk. Putine samo nuklearni udar na: Vatikan, Vašington i London spašava čovečanstvo od krvave šape iz Vatikana!

ODGOVORITE
Name

1+1=2

20.01.2015 07:47

Putin nije započeo rat u Ukrajini nego bolesnici iz Kijeva. Rusija je mirno prihvatila nezavisnot Ukrajine. Medjutim to nacistima nije dovoljno. A prije svega je odgovoran onaj koji je rasturio Rusiju.

ODGOVORITE