Mihajlovićeva: Neko mi namješta

Ministarka Zorana Mihajlović demantovala je da ima ambicije da se kandiduje za predsjednika Srbije na sljedećim izborima izjavila da joj neko to "namjerno namješta".

Srbija 16.01.2015 | 07:32
Mihajlovićeva: Neko mi namješta

"Svašta. Iskreno, smeta mi i krivo mi je. Nikad o tome nisam razmišljala, niti me zanima. Ali, izgleda da je bolje praviti priču", izjavila je Mihajlović za dnevnik "Danas".

"I šta sad ako kažem da Zvezda nema energije dok igra? Je l’ to znači da hoću da budem fudbaler? I na kraju, ko sam ja da budem zadovoljna ili ne radom predsjednika. Građani o tome odlučuju“, objasnila je potpredsednica Vlade Srbije. Na izjavu o Nikoliću oštro je reagovala njegova savjetnica Stanislava Pak.

U izjavi za "Politiku", Mihajlovićeva, koja je i ministar saobraćaja, kaže da "ne znaju šta da joj zamjere, pa je napadaju zato što je žena".

Taj list napominje da je tabloid "Informer", za koji kaže da "inače nije poznat po oštroj kritici funkcionera SNS", potpredsjednicu Vlade nazvao "srpskom Kolindom Grabar" tvrdeći da mašta o Andrićevom vijencu.

"Politika" dodaje da o Zorani Mihajlović ovih dana slično objavljuju i drugi mediji, poput "Blica", "Alo" i TV Pink, kao i da joj "Blic" zamjera da je "previše ambiciozna, samostalna i voli javne nastupe, a svi tvrde da je u nemilosti premijera Aleksandra Vučića".

Srbiji i Hrvatskoj, konstatuje "Politika", zajednički je licemeran odnos javnog mnjenja koje ženama zamjera na političkim ambicijama. Ministarka Mihajlović u razgovoru za taj list ne krije razočaranost zbog kritika javnog mnjenja.

"Normalno je da se muškarac slika, normalno je da bude drljav ili loše obučen, normalno je da bude pijan... A nije normalno kada ona ima normalne političke ambicije", navela je ona. "Pa, sjetite se šta su uradili Jadranki Joksimović samo zato sto je imala kratku haljinu! Čeda (Čedomir) Jovanović koji se često slika obnažen ima potrebu da komentariše moje fotografisanje za novogodišnji broj Blica, iako je u tekstu napisano da sav prihod od prodaje tog broja ide u humanitarne svrhe", dodala je Zorana Mihajlović.

Ona kaže da ne razumije ni o čemu govori Dragan Vučićević kada kaže: "pazi nju (Mihajlović), hoće da se slika". "Da li su moje fotografije bile vulgarne? Nisu! Bile su u humanitarne svrhe, a ne za moju ličnu promociju! Ali, kada ne znaju šta da vam zamjere, onda vam zamjere to što ste žena", zaključuje ministarka saobraćaja.

Na pitanje da li smatra da su neki mediji kritičniji prema ženama u politici nego prema muškarcima političarima, Mihajlović tvrdi da mediji nisu krivi. "Ne bih tako dijelila medije. Mediji prenose istupe ljudi. Dakle mediji nisu krivi", rekla je Zorana Mihajlović.

Izvor: agencije

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mali Mrav

16.01.2015 06:41

Kako si dobra i ja bi ti namjestio.

ODGOVORITE
Name

Janko

16.01.2015 06:46

Ova gospođa izuzimajući što stalno priča..ništa konkretno nije uradila. Dosadila je i Bogu i ljudima. Jadna je Srbija sa ovakvim kadrom.

ODGOVORITE
Name

Rade

16.01.2015 07:57

Mnogo talasaš misliš da si najpametnija, svađaš Vučića sa svima sada si udarila i na Nikolića, sve radiš samo ono što treba ne radiš zato treba da letiš iz vlade, ipak si ti Labusov učenik.

ODGOVORITE
Name

Stevan

16.01.2015 08:11

Ti si gospodjo Dodikov igrac, zasluzujes da ti si namjesti, ako treba CORKA.

ODGOVORITE
Name

ne mogu da vjerujem

16.01.2015 12:46

A ona kao ne bi. Jedino ako je imala neku operaciju, pa joj neoprezno izvadili volju za funkcijom.

ODGOVORITE
Name

srbenda

16.01.2015 12:50

Ja kakvih bolesnih likova u ovoj politici. Njoj problem sto joj namjerno namjesta funkciju predsjednika drzave. Ona je neizleciva.

ODGOVORITE
Name

Cezar

16.01.2015 14:46

Ova ministrica je daleko bolja od daleko starije hrvatske barbike. Obavezno je imenovati za predsjednika vlade Srbije. Vučić je već dosadio svima.

ODGOVORITE
Name

kobac

17.01.2015 05:43

Kad bi ti meni namjestila, ja se ne bih bunio.

ODGOVORITE