Formira se patriotski blok

Demokratska stranka Srbije /DSS/, pokret "Dveri" i grupa intelektualaca dogovorili su zajediničke principe koji će biti okosnica za okupljanje patriotskog bloka u Srbiji.

Srbija 06.01.2015 | 08:05
Formira se patriotski blok

U deklaraciji su navedeni principi uspostavljanja Srbije kao demokratske i pravne države, promjena ekonomske politike, odlučno protivljenje daljim evrointegracijama i uspostavljanje srpskih integracija sa Republikom Srpskom, kao i sprečavanje ulaska Srbije u NATO, prenose "Večernje novosti".

Među zajedničkim principima su i odbrana Ustava Srbije, čvrsto povezivanje sa Rusijom i svim drugim prijateljskim zemljama, te ustanovljavanje dugoročno održivog koncepta ekonomskog patriotizma.

DSS, "Dveri" i grupa intelektualaca su protiv rasprodaje državnih javnih preduzeća i prirodnih resursa, za vođenje kulturne politike koja ima za cilj snaženje nacionalnog identiteta srpskog naroda, te za provođenje sistemske, neselektivne i institucionalizovane borbe protiv korupcije i za smjenu republičke i pokrajinske vlasti.

Potpisivanje tog programskog dokumenta, kako se navodi, predviđeno je ove nedjelje i predstavljaće simboličan početak zajedničkog političkog djelovanja novog opozicionog saveza.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zec

06.01.2015 07:53

Koje su ovo bolesne ambicije. Oni bi da vrate zemlju u 90 i zatvore nas od celog normalnog sveta.Dosta više patnje i sramote za ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

dado

06.01.2015 08:25

Samo sloga Srbina spasava...

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

06.01.2015 10:39

Ovi EUropejci misle da će teći med i mlijeko kada se uđe u EU. Gradovi će biti kao tamo, istorija ulice fabrike(u propadanju) i plate od 5000eu. Ljudi progledajte više! Zar ne vidite kako gule svaku novu zemlje pogotovo pravoslavne ako ih prime. Jedino političari nose skupa odjela a narod gladuje. U pitanju su energetski resursi i strateški položaj. Pogleajte malo od Rumunije do Grčke kako cvjetaju ruže. NAJVEĆA glupost je da bi se vratili na 92, naprotiv. Okrenuli bi se onima koji hoće saradnju a ne da naprave robove od nas. Puna podrška!

ODGOVORITE
Name

Šaban

06.01.2015 15:27

Sve u svemu, ode Vučić. a Air Srbija će biti vraćena u vlasništvo Srbije. A od Beograda na vodi, ništa. Bio Beograd na vodi ili gdje je i sada, pripadaće Beogradjanima. A ne Šeiku i Vučiću.

ODGOVORITE
Name

саша 076

08.01.2015 12:43

Које црно враћање национални блок хоће да спречи даље растакање Србије, нема никаквих помака у економији све се свело на гомилу празних обећања, ЕУ нас сваким даном дави, цензура гора него за Слобино време, хоћемо да се Србија развија а то је могуће само ако останемо изван ЕУ и Нато, ако се ојачамао економске везе не само са Русијом него са свима који желе да сарађују кад Србија ојача у сваком смислу то ће бити добро и за браћу и сестре у Републици Србској

ODGOVORITE