Формира се патриотски блок

Демократска странка Србије /ДСС/, покрет "Двери" и група интелектуалаца договорили су зајединичке принципе који ће бити окосница за окупљање патриотског блока у Србији.

Србија 06.01.2015 | 08:05
Формира се патриотски блок

У декларацији су наведени принципи успостављања Србије као демократске и правне државе, промјена економске политике, одлучно противљење даљим евроинтеграцијама и успостављање српских интеграција са Републиком Српском, као и спречавање уласка Србије у НАТО, преносе "Вечерње новости".

Међу заједничким принципима су и одбрана Устава Србије, чврсто повезивање са Русијом и свим другим пријатељским земљама, те установљавање дугорочно одрживог концепта економског патриотизма.

ДСС, "Двери" и група интелектуалаца су против распродаје државних јавних предузећа и природних ресурса, за вођење културне политике која има за циљ снажење националног идентитета српског народа, те за провођење системске, неселективне и институционализоване борбе против корупције и за смјену републичке и покрајинске власти.

Потписивање тог програмског документа, како се наводи, предвиђено је ове недјеље и представљаће симболичан почетак заједничког политичког дјеловања новог опозиционог савеза.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зец

06.01.2015 07:53

Које су ово болесне амбиције. Они би да врате земљу у 90 и затворе нас од целог нормалног света.Доста више патње и срамоте за овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

06.01.2015 08:25

Само слога Србина спасава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

06.01.2015 10:39

Ови ЕУропејци мисле да ће тећи мед и млијеко када се уђе у ЕУ. Градови ће бити као тамо, историја улице фабрике(у пропадању) и плате од 5000еу. Људи прогледајте више! Зар не видите како гуле сваку нову земље поготово православне ако их приме. Једино политичари носе скупа одјела а народ гладује. У питању су енергетски ресурси и стратешки положај. Поглеајте мало од Румуније до Грчке како цвјетају руже. НАЈВЕЋА глупост је да би се вратили на 92, напротив. Окренули би се онима који хоће сарадњу а не да направе робове од нас. Пуна подршка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шабан

06.01.2015 15:27

Све у свему, оде Вучић. а Аир Србија ће бити враћена у власништво Србије. А од Београда на води, ништа. Био Београд на води или гдје је и сада, припадаће Београдјанима. А не Шеику и Вучићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саша 076

08.01.2015 12:43

Које црно враћање национални блок хоће да спречи даље растакање Србије, нема никаквих помака у економији све се свело на гомилу празних обећања, ЕУ нас сваким даном дави, цензура гора него за Слобино време, хоћемо да се Србија развија а то је могуће само ако останемо изван ЕУ и Нато, ако се ојачамао економске везе не само са Русијом него са свима који желе да сарађују кад Србија ојача у сваком смислу то ће бити добро и за браћу и сестре у Републици Србској

ОДГОВОРИТЕ