Hapšenje Srbina u Prištini namješteno?!

U verziju o planiranom terorizmu u slučaju Slobodana Gavrića, uhapšenog u četvrtak uveče u prištinskom naselju Dragodan, sumnjaju čak i mediji u Prištini.

Srbija 29.12.2014 | 10:45
Hapšenje Srbina u Prištini namješteno?!

I dok istražni organi i dalje istražuju slučaj Slobodana Gavrića (46), koga je kosovska policija uhapsila u četvrtak uveče u prištinskom naselju Dragodan pošto je u njegovom automobilu “reno klio” pronađeno oko 13 kilograma eksploziva, njegov advokat po službenoj dužnosti Muhamet Humoli, ne želi da iznosi detalje o ovom slučaju. Na pitanje “Novosti”, da li ima konkretnih pomaka u istrazi, Humoli veli da je “u pitanju jako težak slučaj o kome ne želi da iznosi detalje”.

- Jedino što mogu reći jeste da je moj klijent po službenoj dužnosti rodom iz Lapova, da sa porodicom živi na Novom Beogradu - kaže advokat Humoli.

Dan ranije, ministar kosovske policije, Skender Hiseni, istakao je da je sa trinaest kilograma eksploziva, Gavrić imao jasnu nameru da izvrši teroristički napad.

- Uprkos složenosti, ispitaćemo ovaj slučaj do kraja i otkrićemo biografiju uhapšenog državljanina Srbije - rekao je ministar Hiseni. I dok iz kosovske policije ponavaljaju da je Gavrić uhapšen nedaleko od američkog predstavništva u prištinskom naselju Dragodan, Beki Keljani, portparol KPS, kaže za naš list da je hapšenje izvedeno na osnovu dojave. Zbog toga u javnosti sve više provejava sumnja da je čitav slučaj namešten, dok prištinski mediji na albanskom jeziku, pozivajući se na policijske izvore otkrivaju da je hapšenje Gavrića “namestio” narko-diler iz Novog Pazara.

Prema nezvaničnim podacima iz istrage, u Gavrićevom vozilu nije pronađen upaljač kojim bi se mogao aktivirati eksploziv kao ni satni mehanizam ili bilo šta drugo što bi svedočilo da je u pitanju paklena naprava koja bi trebalo da bude detonirana na određenom mestu u određeno vreme. Naprotiv, prištinski mediji iznose pretpostavke da je eksploziv bio namenjen tržištu, minerima divljih kamenoloma u Albaniji.

Izvor: NOVOSTI

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

lol

29.12.2014 09:50

Eksploziv,narko diler ,šverc,nameštaljka... Baš čudno !

ODGOVORITE
Name

Vuk

29.12.2014 13:12

Sve je jasno ko dan!

ODGOVORITE
Name

crni

29.12.2014 23:16

nije to greška bila mafijaška posla pare I nije problem

ODGOVORITE