Dobila besplatan put oko svijeta

Mladić iz Toronta koji je prošlog meseca ponudio besplatno putovanje svetom ženi koja se zove isto kao njegova bivša devojka, konačno je pronašao saputnicu.

Putovanja 18.12.2014 | 09:27
Dobila besplatan put oko svijeta

Džordan Aksani (28) i njegova nekadašnja devojka Elizabet Galager rezervisali su karte za put oko sveta još u maju, ali su u međuvremenu raskinuli.

Pošto nije želeo da karte propadnu, odlučio je da pomoću društvene mreže Reddit pronađe osobu koja se zove isto kao njegova bivša devojka i ponudi joj besplatno putovanje.

Na oglas se javilo 18 Kanađanki sa istim imenom, a on je odabrao 23-godišnju studentkinju iz Kol Harbura.

“Ovo će biti platonsko putovanje i mislim da ćemo se odlično provesti”, rekao je Aksani.

Elizabet Galager, koja je dobila mogućnost da besplatno putuje svetom, kaže da je u početku mislila da je ideja “luda”, ali da je uspela da nađe zajednički jezik sa Aksanijem. Međutim, ona već ima dečka.

“Ovo će biti prijateljsko putovanje, jer imam ozbiljnu vezu. Moj dečko razume da sam oduvek želela da idem na takvo putovanje, ali nije oduševljen što ću Božić provesti s nepoznatim muškarcem”, kaže ona.

Aksani koji radi za međunarodnu kompaniju koja se bavi nekretninama i finansijskim konsultacijama, kaže da je karte kupio za svega nekoliko hiljada dolara, ali da danas vrede između 4.000 i 6.000 dolara.

Putovanje je zakazano za 21. decembar i počinje posetom Njujorku, a slede Milano, Prag, Pariz, Bangkok i Nju Delhi. Povratak u Toronto zakazan je za 12. januar.

Pošto je priča o putovanju postala javna, Marriott International hoteli u kojima će ovi neobični saputnici odsesti, ponudio im je da tokom boravka budu u odvojenim sobama.

Aksani kaže da će put biti dokumentovan i da će javnost biti upoznata sa njihovim dogodovštinama.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar