Spremni za proces decentralizacije

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je danas da je rukovodstvo te zemlje spremno da počne proces decentralizacije vlasti.

Svijet 07.12.2014 | 18:35
Spremni za proces decentralizacije

"Mi smo spremni da počnemo proces decentralizacije vlasti", rekao je Porošenko povodom ukrajinskog Dana lokalne samouprave.

On je ocijenio da danas lokalne zajednice žele da žive na drugačiji način i da imaju više kompetencija, te naveo da je neophodnost takvih promjena postala očigledna u momentu kada se bliže lokalni izbori, prenosi Tas.

Porošenko je istakao da predstavnici koje budu izabrale lokalne zajednice moraju biti spremni da, pored širokih ovlašćenja, prihvate i veću odgovornost za razvoj svojih teritorija.

Dan lokalne samouprave u Ukrajini se obilježava od 2000. godine, kako bi se naglasio značaj tog pitanja u razvoju demokratije i konsolidaciji državnosti.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

007

07.12.2014 17:43

Ako prihvatiš ulazak u NATO,naće ti trebati ni izbori ,a tek decentralizacija.stara izreka kaže.KOMŠIJA BLIŽI OD BRATA.Ne dozvoli da te zapad uništi.

ODGOVORITE
Name

Stari moj

07.12.2014 21:09

Tako mu napisali da kaže i reče tako ! Stvarne namjere su im sasvim drugačije što se vidi po svakodnevnom granatiranju NR. Donjecka i Luganska, dok međunarodna zajednica uti kao obična k.rva !!!

ODGOVORITE
Name

Shaban

08.12.2014 08:51

Zapadnjacka politika, jedno misli, drugo govori a trece cini.

ODGOVORITE