Спремни за процес децентрализације

Украјински предсједник Петро Порошенко изјавио је данас да је руководство те земље спремно да почне процес децентрализације власти.

Свијет 07.12.2014 | 18:35
Спремни за процес децентрализације

"Ми смо спремни да почнемо процес децентрализације власти", рекао је Порошенко поводом украјинског Дана локалне самоуправе.

Он је оцијенио да данас локалне заједнице желе да живе на другачији начин и да имају више компетенција, те навео да је неопходност таквих промјена постала очигледна у моменту када се ближе локални избори, преноси Тас.

Порошенко је истакао да представници које буду изабрале локалне заједнице морају бити спремни да, поред широких овлашћења, прихвате и већу одговорност за развој својих територија.

Дан локалне самоуправе у Украјини се обиљежава од 2000. године, како би се нагласио значај тог питања у развоју демократије и консолидацији државности.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

007

07.12.2014 17:43

Ако прихватиш улазак у НАТО,наће ти требати ни избори ,а тек децентрализација.стара изрека каже.КОМШИЈА БЛИЖИ ОД БРАТА.Не дозволи да те запад уништи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари мој

07.12.2014 21:09

Тако му написали да каже и рече тако ! Стварне намјере су им сасвим другачије што се види по свакодневном гранатирању НР. Доњецка и Луганска, док међународна заједница ути као обична к.рва !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схабан

08.12.2014 08:51

Западњацка политика, једно мисли, друго говори а треце цини.

ОДГОВОРИТЕ