Nenad Kesić isključen iz SNSD

Nenad Kesić, poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u prošlom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske isključen je iz opštinskog odbora stranke u Gradišci, saznaju mediji.

Republika Srpska 06.12.2014 | 16:30
Nenad Kesić isključen iz SNSD

Kako se saznaje posrijedi su unutarstranački sukobi.

Na oktobarskim Opštim izborima Kesić nije bio na listama SNSD, a stranka je na listu za Izbornu jedinicu 2 iz Gradiške izabrala Zorana Adžića (postao poslanik), Renatu Popović- Obradović, Uroša Grahovca i Milenka Pavlovića. Kandidat za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH bio je Nikola Kragulj, nekadašnji načelnik Opštine Gradiška.

Prije tri godine, a i kasnije u par navrata, iz krugova SNSD u Gradišci stizale su informacije o sukobu između Nikole Kragulja i Nenada Kesića.

Nakon što je Kragulj 2012. izgubio izbore za načelnika opštine od Zorana Latinovića iz SDS, pristupilo se reformi lokalnog odbora. U maju 2013. Kragulj je ''samovoljno napustio'' mjesto predsjednika OO SNSD Gradiška, a imenovan je Zoran Adžić. Kesić nije bio u kombinacijama.

Tada je i predsjednik stranke Dodik kritikovao svoju partiju u Gradišci za potpunu nesposobnost. SNSD je na posljednjim oktobarskim izborima živnuo u Izbornoj jedinici 2 i imao najviše glasova za sve nivoe vlasti.

Kesić je član Glavnog odbora SNSD, radi kao projekt menadžer u Agenciji za lokalni razvoj u Gradišci. Prošle godine je kritikovao uvoznički lobi, jer su poljoprivredni proizvodi BiH izloženi nelojalnoj konkurenciji okolnih zemalja.

Dugogodišnji je poznanik Milorada Dodika i bio je zamjenik ministra poljoprivrede u vijeme Dodikovog prvog premijerskog mandata. Njegova nekadašnja firma ''Prima'' povezivana je sa Dodikovom firmom ''Igokea''.

Izvor: Frontal.rs

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

A RAJKULA?

06.12.2014 15:54

RED JE DA MU DAJU NEKU FUNKCIJU,MOZDA BI TREBALO OSNOVATI NOVO MINISTARSTVO

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

06.12.2014 15:55

Pitajte ga za Dom kulture u Rogoljima i kako je ukrao pare za ceo sprat doma. A Zoran Adzic je prosao na izborima tako sto je elektro u Gradisci privatizovao. Zaposlio je pitaj boga koliko ljudi pred izbore koji su morali da nadju 30-50 glasova za njega. On nije kao Kesic da uzme sve sebi Adzic i djeli od elektra ljudima tako ih i kupuje. Ma to su sektasi sve. Sve ce se to raspasti. Mali Zmiric sa Cvijanovickom nesto palamudi. O boze imali te...

ODGOVORITE
Name

Rus

06.12.2014 15:59

Aferim Kesicu i ti znas kad brod tone

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

06.12.2014 16:35

Ово је човјек због којег сам гасио ТВ кад бих га видио на екрану. Иритантан, безобразан, зао...прави кадар изњедрен испод Бајиних скута. У скупштини је био задужен за Михајлицу и Чавића. Кад год је имао прилику, овај би наскочио на оне који су на најпрепознатљивији начин рушили Бајину илузију и указивали на пљачку њега лично и режима на чијем је челу. То што је остао без чланске књижице Фамилије, је највећа штета управо за Фамилију... Нико неће зажалити за овом бескрупулозном авети у људском облику. Збринуо се , накрао се. Сина у и снају у Владу Српске запослио...итд. Итд.

ODGOVORITE
Name

Raso

06.12.2014 19:17

Isti Super Marijo!

ODGOVORITE
Name

Dejo Gradiska

06.12.2014 19:29

Ima njih Gradiska i gori...nazalost neki od njih su prosli na izborima,ali narod sve zna,eto ima sam.Uzivajte

ODGOVORITE
Name

januar

06.12.2014 21:17

Glavni baja pokušava spasiti sektu, ali sve i dalje tone...sve dublje i dublje, u sve dublji glib. Neće sastaviti do februara...

ODGOVORITE
Name

Dokle više??!!

06.12.2014 22:55

Morž savski, stara izdržljiva vrsta, neuništiva čak, i u fosilima je ima, ne da se i drži. Opstaje u mulju, glibu i blatu, smeću i smradu, vrlo adoptivna ekstremnim neljudskim uslovima.

ODGOVORITE