Nismo dozvolili jugoslovenski scenario

Rusija veruje u sebe, u to da mnogo može i da će sve ostvariti, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin, ističući da Rusija nije dozvolila sebi da ide putem raspada po jugoslovenskom scenariju.

Svijet 04.12.2014 | 10:50
Nismo dozvolili jugoslovenski scenario

"Sa zadovoljstvom bi nas pustili po jugoslovenskom scenariju raspada i podele sa svim tragičnim posledicama koje bi po narode Rusije to imalo. Nije se desilo. Nismo dozvolili", rekao je Putin, dodajući da Rusija to nije dozvolila u svoje vreme ni Hitleru.

Zahvaljujći Rusima na podršci i solidarnosti u trenucima kada se rešava budućnost, Putin je rekao da je razgovor sa Rusijom sa pozicija sile besmislen.

Obraćajući se pred Federalnom skupštinom Rusije Putin je rekao da politika obuzdavanja Rusije nije smišljena juče, već da se uvek sprovodi svaki put kada neko smatra da je Rusija postala suviše samostalna, preneo je TAS S.

Putin je ponovio da sankcije štete svima, pa i onima koji ih uvode, kao i da Moskva ne namerava da ruši odnose sa Evropom i Amerikom.

Nazivajući objedinjenje Krima i Sevastopolja sa Rusijom istorijskim, Putin je rekao da za Rusiju Krim ima ogroman civilizacijski i sakralni značaj i da su se tako Rusi prema tome odnosili i odnosiće se uvek.

Prema Putinovim rečima, svaki narod ima neotuđivao pravo na sopstveni put razvoja i Rusija će se uvek prema tome postaviti sa uvažavanjem.

To se, kako je istakao, odnosi i na Ukrajinu, ali je nazvao licemerjem da se razgovorima o ljudskim pravima prikriva prevrat u Ukrajini.

Ne treba "političariti", već pružiti pomoć Ukrajini u reformama, rekao je Putin i dodao da njegove zapadne kolege "ne žure to da učine".

Pritom je naveo da je Rusija kreditirala privredu UKrajine za 32,5-33,5 milijardi dolara u poslednje vreme.

Ovo je 11. Putinovo obraćanje, a u Kremlju se okupilo više od hiljadu zvanica - poslanici gornjeg i donjeg doma, članovi vlade, rukovodioci Ustavnog i Vrhovnog suda, gubernatori, predsednici skupština subjekata Federacije, predstavnici tradicionalnih konfesija, čelnici vodećih medija i društveni i javni radnici.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

sfinga

04.12.2014 10:11

Jugoslavija se raspala po scenariju SSSRa.

ODGOVORITE
Name

SRBOLJUB

04.12.2014 12:59

Raspao se tebi mozak po scenariju SSSR, ćuti kada ništa ne znaš.

ODGOVORITE
Name

srbo

04.12.2014 13:51

Nije Putin Tito da prodaje i izdaje svoju drzavu taj ne da u svoje nit ko smije cackati oko Rusije. Zivio Putin.

ODGOVORITE
Name

sasars

04.12.2014 14:34

Kada su Srbiju i Srbe napadali sa svih strana i otkidali im dio po dio teritorije, vi niste ni mrdnuli! Napili bi onog nesretnog Jeljcina i radili šta su željeli! Sada kada je zaigrala mečka pred vašim vratima, Srbi bi trebali opet ispaštati na račun nekog tobožnjeg prijateljstva sa vama! Veliki ste licemjeri vi Rusi! Čast izuzecima!

ODGOVORITE
Name

Darko

04.12.2014 14:41

Putine ne testirajte scenario” Jugoslavije”. Morate da ispaliti 3 nuklearne rakete: 1. na Vatikan, 2. na Vašington i 3. na London. Ukrajina je samo usputna stanica Vatikana do Sibira!

ODGOVORITE
Name

ZIVELA RUSIJA

04.12.2014 15:02

KOJI SVE PRIMITIVCI OVDE PISU PORUKE.DOVOLJNO JE SAMO STA JE CAR NIKOLAJ UCINIO ZA SRBE DA ZA VJEKE VJEKOVA BUDEMO ZAHVALNI RUSIMA, ALI STA CETE KAD.IMA ONIH KOJIM I DA DUSU IZVADIS NIJE IM DOSTA.DRAGI SU IM ONI KOJI SU NAS SAMO U 20.OM VJEKU BAR TRI PUTA BOMBARDOVALI,UBIJALI NA HILJADE NACINA I VJECNO PONIZAVALI. TO SU TI EVROPSKI STANDARDI KOJIM BI SE NAVODNO TREBALI KLANJATI. BOZE ME SACUVAJ.

ODGOVORITE