Нисмо дозволили југословенски сценарио

Русија верује у себе, у то да много може и да ће све остварити, рекао је данас руски председник Владимир Путин, истичући да Русија није дозволила себи да иде путем распада по југословенском сценарију.

Свијет 04.12.2014 | 10:50
Нисмо дозволили југословенски сценарио

"Са задовољством би нас пустили по југословенском сценарију распада и поделе са свим трагичним последицама које би по народе Русије то имало. Није се десило. Нисмо дозволили", рекао је Путин, додајући да Русија то није дозволила у своје време ни Хитлеру.

Захваљујћи Русима на подршци и солидарности у тренуцима када се решава будућност, Путин је рекао да је разговор са Русијом са позиција силе бесмислен.

Обраћајући се пред Федералном скупштином Русије Путин је рекао да политика обуздавања Русије није смишљена јуче, већ да се увек спроводи сваки пут када неко сматра да је Русија постала сувише самостална, пренео је ТАС С.

Путин је поновио да санкције штете свима, па и онима који их уводе, као и да Москва не намерава да руши односе са Европом и Америком.

Називајући обједињење Крима и Севастопоља са Русијом историјским, Путин је рекао да за Русију Крим има огроман цивилизацијски и сакрални значај и да су се тако Руси према томе односили и односиће се увек.

Према Путиновим речима, сваки народ има неотуђивао право на сопствени пут развоја и Русија ће се увек према томе поставити са уважавањем.

То се, како је истакао, односи и на Украјину, али је назвао лицемерјем да се разговорима о људским правима прикрива преврат у Украјини.

Не треба "политичарити", већ пружити помоћ Украјини у реформама, рекао је Путин и додао да његове западне колеге "не журе то да учине".

Притом је навео да је Русија кредитирала привреду УКрајине за 32,5-33,5 милијарди долара у последње време.

Ово је 11. Путиново обраћање, а у Кремљу се окупило више од хиљаду званица - посланици горњег и доњег дома, чланови владе, руководиоци Уставног и Врховног суда, губернатори, председници скупштина субјеката Федерације, представници традиционалних конфесија, челници водећих медија и друштвени и јавни радници.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

сфинга

04.12.2014 10:11

Југославија се распала по сценарију СССРа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБОЉУБ

04.12.2014 12:59

Распао се теби мозак по сценарију СССР, ћути када ништа не знаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србо

04.12.2014 13:51

Није Путин Тито да продаје и издаје своју дрзаву тај не да у своје нит ко смије цацкати око Русије. Зивио Путин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

04.12.2014 14:34

Када су Србију и Србе нападали са свих страна и откидали им дио по дио територије, ви нисте ни мрднули! Напили би оног несретног Јељцина и радили шта су жељели! Сада када је заиграла мечка пред вашим вратима, Срби би требали опет испаштати на рачун неког тобожњег пријатељства са вама! Велики сте лицемјери ви Руси! Част изузецима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

04.12.2014 14:41

Путине не тестирајте сценарио” Југославије”. Морате да испалити 3 нуклеарне ракете: 1. на Ватикан, 2. на Вашингтон и 3. на Лондон. Украјина је само успутна станица Ватикана до Сибира!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИВЕЛА РУСИЈА

04.12.2014 15:02

КОЈИ СВЕ ПРИМИТИВЦИ ОВДЕ ПИСУ ПОРУКЕ.ДОВОЉНО ЈЕ САМО СТА ЈЕ ЦАР НИКОЛАЈ УЦИНИО ЗА СРБЕ ДА ЗА ВЈЕКЕ ВЈЕКОВА БУДЕМО ЗАХВАЛНИ РУСИМА, АЛИ СТА ЦЕТЕ КАД.ИМА ОНИХ КОЈИМ И ДА ДУСУ ИЗВАДИС НИЈЕ ИМ ДОСТА.ДРАГИ СУ ИМ ОНИ КОЈИ СУ НАС САМО У 20.ОМ ВЈЕКУ БАР ТРИ ПУТА БОМБАРДОВАЛИ,УБИЈАЛИ НА ХИЉАДЕ НАЦИНА И ВЈЕЦНО ПОНИЗАВАЛИ. ТО СУ ТИ ЕВРОПСКИ СТАНДАРДИ КОЈИМ БИ СЕ НАВОДНО ТРЕБАЛИ КЛАЊАТИ. БОЗЕ МЕ САЦУВАЈ.

ОДГОВОРИТЕ