Stoltemberg: Obustavite mjere štednje

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u svom govoru na 60. Plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Alijanse u Hagu da je vrijeme da se obustave mjere štednje u vojnim budžetima.

Svijet 24.11.2014 | 19:29
Stoltemberg: Obustavite mjere štednje

- U vrijeme dok je NATO smanjivao svoj budžet za odbranu, druge zemlje su povećavale svoje vojne budžete. U proteklih pet godina, Rusija je vojni budžet povećala za 50 odsto i planiora nova ulaganja -
naglasio je Stoltenberg, dodajući da je, istovremeno, budžet Alijanse smanjen za 20 odsto.

Prema njegovim riječima, u mirnijem vremenu treba smanjivati budžete za odbranu, ali, kako je rekao, "sada nisu mirna vremena i trebalo bi obustaviti mjere štednje i povećati ulaganja u odbranu".

- Došlo je vrijeme za obustavu mjera štednje, jer se mora mnogo više ulagati u odbranu i novac trošiti na bolji način - kategoričan je Stoltenberg.

On je podsjetio da je na samitu NATO-a u Velsu u septembru usvojen plan koji bi trebalo da pomogne Alijansi da se suoči sa svim vrstama prijetnji "sa istoka ili juga".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

24.11.2014 23:49

Neka čovjek krene od sebe. Živi kostur. Da ga čovjek udari jajetom u glavu dobio bi potres mozga. Da Bog da da preživi do kraja mandata.

ODGOVORITE