Столтемберг: Обуставите мјере штедње

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је у свом говору на 60. Пленарној сједници Парламентарне скупштине Алијансе у Хагу да је вријеме да се обуставе мјере штедње у војним буџетима.

Свијет 24.11.2014 | 19:29
Столтемберг: Обуставите мјере штедње

- У вријеме док је НАТО смањивао свој буџет за одбрану, друге земље су повећавале своје војне буџете. У протеклих пет година, Русија је војни буџет повећала за 50 одсто и планиора нова улагања -
нагласио је Столтенберг, додајући да је, истовремено, буџет Алијансе смањен за 20 одсто.

Према његовим ријечима, у мирнијем времену треба смањивати буџете за одбрану, али, како је рекао, "сада нису мирна времена и требало би обуставити мјере штедње и повећати улагања у одбрану".

- Дошло је вријеме за обуставу мјера штедње, јер се мора много више улагати у одбрану и новац трошити на бољи начин - категоричан је Столтенберг.

Он је подсјетио да је на самиту НАТО-а у Велсу у септембру усвојен план који би требало да помогне Алијанси да се суочи са свим врстама пријетњи "са истока или југа".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

24.11.2014 23:49

Нека човјек крене од себе. Живи костур. Да га човјек удари јајетом у главу добио би потрес мозга. Да Бог да да преживи до краја мандата.

ОДГОВОРИТЕ