Karate klub "Igman" ponos Istočne Ilidže

Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža upriličilo je prijem za članove karate kluba "Igman", koji su ostvarili zapažen nastup na Prvenstvu BiH za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore, koji se protekle sedmice održalo u Tuzli.

Republika Srpska 20.11.2014 | 20:02
Karate klub "Igman" ponos Istočne Ilidže

Karatisti Igmana na Prvenstvu BiH osvojili su sedam medalja, od čega četiri zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane medalje. Osvajači medalja prezadovoljni su svojim učešćem na ovom takmičenju.

"Dugo se bavim karateom i ovo je kruna moje karijere", kaže seniorski prvak BiH u karateu Nemanja Nešković.

Juniorski prvak BiH Nikola Lubura ističe da je prezadovoljan postignutim uspjehom, iako je pauzirao prije takmičenja godinu dana, te dodaje da je ponosan na to što je sve borbe završio sa maksimalnim učinkom.

U Karate klubu "Igman" napominju da su tokom svog rada i tokom priprema za takmičenje imali veliku podršku opštine Istočna Ilidža.

"Naš klub dostojno reprezentatuje ovu opštinu, Republiku Srpsku, kao i čitavu zemlju. Opština je primijetila te rezultate i klub opstaje zahvaljujući finansijskoj pomoći opštine Istočna Ilidža", navodi jedan od trenera Karate kluba "Igman" Mileta Vuković.

Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža poručilo je da ova opština, i pored malog budžeta, pokušava na sve moguće načine da pomogne ovakve sportske kolektive, koji okupljaju veliki broj mladih ljudi i uče ih pravim vrijednostima.

"Ono što mi dajemo ni izbliza nije dovoljno svim onim potrebama koje naši sportski kolektivi imaju, ali se uvijek trudimo da ovo što dajemo, dajemo maksimalno korektno, da raspoređujemo sredstva kako bi svi imali priliku da pokažu ono što znaju i umiju", ističe načelnik opštine Predrag Kovač.

Članovi i rukovodstvo Karate kluba "Igman" zahvalili su se rukovodstvu Istočne Ilidže na prijemu i podršci, te su obećali da će i dalje postizati najbolje sportske rezultate, što će ih  činiti najboljim ambasadorima ove lokalne zajednice i Republike Srpske.

BN TV


Komentari / 0

Ostavite komentar