Sušić: Siguran sam da ne gubimo!

Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavila je pripreme za susret protiv Izraela, a javnosti se prije treninga obratio selektor Safet Sušić.

Fudbal 13.11.2014 | 21:00
Sušić: Siguran sam da ne gubimo!

"Lijepa je vijest što vas vidim u ovolikom broju. Ono što je sigurno pozitivno je što su svi igrači zdravi. Begović će još danas biti pošteđen treninga i on će sigurno biti spreman za utakmicu protiv Izraela. Svi igrači su nestrpljivi i jedva čekaju da krene utakmica", rekao je Pape na početku svog obraćanja.

Na pitanje, zna li već početni sestav, odgovorio je da novinari znaju deset igrača, a da on ima ima jednu dilemu. Sušić će sačekati posljednji dan kada će se definitivno odlučiti za konačni sastav.

Kada je u pitanju Izrael, selektor je rekao da je to dobra ekipa koju je dvaput gledao ovih dana. Njihove utakmice su danas gledali i igrači.

"Riječ je o jednoj dobroj ekipi koja ima solidnu odbranu koju predvodi Tal Ben Haim, igrač koji već desetak godina igra u Premijer ligi. Po lijevoj strani igra njegov imenjak i prezimenjak od kojeg nam prijeti najveća opasnost. Rekao sam Mujdži da ga najviše izanalizira. Što se tiče same utakmice u Izraelu, mislim, odnosno ubijeđen sam da nećemo izgubiti. Ne znam da li bih pristao na neriješeno, ali treba biti strpljiv. I sa neriješenim rezultatom mi ostajemo u trci za prva dva mjesta. Nećemo igrati na neriješeno, nego ćemo pokušati otvorenom igrom pobijediti, a hoćemo li to uspjeti zavisi od mnogo faktora", rekao je naš selektor.

Najveća dilema i nepoznanica je napad. Po selektorovim riječima, od trojca Hajrović, Kvržić i Višća dvojica će početi meč, dok će treći priliku najvjerovatnije dobiti u drugom poluvremenu.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dragi

13.11.2014 20:04

Ovo nikada neće biti moja reprezentacija, zauvjek SRBIJA. Veliki "pozdrav" BN-u.

ODGOVORITE
Name

najdraza

13.11.2014 20:59

Ovo ce uvijek biti moja reprezentacija,ma ko bio selektor i ma ko pristao igrati za nju.

ODGOVORITE