Južni tok nije prioritet Gaspromu?

Gasovod Južni tok više nije prioritetan projekat za Gasprom u bilo kojim pregovaračkim procesima, piše  moskovski dnevnik Komersant.

Svijet 11.11.2014 | 07:10
Južni tok nije prioritet Gaspromu?

„Šef Gasproma Aleksej Miler računa da će ‘zapadna ruta’ (gasovoda prema Kini) proraditi pre ‘istočne’, a Južni tok više nije priotitetan projekat za Gasprom u bilo kojim pregovaračkim procesima“, piše list u reportaži o poseti ruskog predsednika Vladimira Putina Kini.

Lideri Kine i Rusije Si Điping i Vladimir Putin potpisali su juče više sporazuma o energetskoj saradnji dve zemlje, između ostalog memorandum o razumevanju za izgradnju drugog velikog gasovoda za snabdevanje Kine ruskim gasom – „zapadne rute“.

Miler, koji je bio član ruske delegacije, novinarima je u Pekingu kazao: „Glavna stvar: s gledišta bilo kojih pregovora, za nas je od sada prioritet, naravno, zapadna ruta“.

„On nije imao u vidu ‘a ne istočna’. Sa istočnom je sve jasno – pregovori su završeni, ugovor je potpisan. Šef Gasproma je, naravno, imao u vidu pregovore sa evropskim kolegama, to jest Južni tok. Hteo je da im stavi do znanja – izaći ćemo na kraj“, zaključuje izveštač Komersanta iz Pekinga.


Izvor: Beta

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

razmišlja

11.11.2014 08:18

A jest Merkel nasukala Putina navukla ga na južni tok pa ga sad otkantala

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

11.11.2014 10:59

Doći će i južni tok na red kada se zavrnu slavine. Istočni je prioritetet jer će odmah početi da radi i donositi novac...

ODGOVORITE