Јужни ток није приоритет Гаспрому?

Гасовод Јужни ток више није приоритетан пројекат за Гаспром у било којим преговарачким процесима, пише  московски дневник Комерсант.

Свијет 11.11.2014 | 07:10
Јужни ток није приоритет Гаспрому?

„Шеф Гаспрома Алексеј Милер рачуна да ће ‘западна рута’ (гасовода према Кини) прорадити пре ‘источне’, а Јужни ток више није приотитетан пројекат за Гаспром у било којим преговарачким процесима“, пише лист у репортажи о посети руског председника Владимира Путина Кини.

Лидери Кине и Русије Си Ђипинг и Владимир Путин потписали су јуче више споразума о енергетској сарадњи две земље, између осталог меморандум о разумевању за изградњу другог великог гасовода за снабдевање Кине руским гасом – „западне руте“.

Милер, који је био члан руске делегације, новинарима је у Пекингу казао: „Главна ствар: с гледишта било којих преговора, за нас је од сада приоритет, наравно, западна рута“.

„Он није имао у виду ‘а не источна’. Са источном је све јасно – преговори су завршени, уговор је потписан. Шеф Гаспрома је, наравно, имао у виду преговоре са европским колегама, то јест Јужни ток. Хтео је да им стави до знања – изаћи ћемо на крај“, закључује извештач Комерсанта из Пекинга.


Извор: Бета

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

размишља

11.11.2014 08:18

А јест Меркел насукала Путина навукла га на јужни ток па га сад откантала

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

11.11.2014 10:59

Доћи ће и јужни ток на ред када се заврну славине. Источни је приоритетет јер ће одмах почети да ради и доносити новац...

ОДГОВОРИТЕ