Alegri najzad odahnuo!

Juventus je, zahvaljujući Pirlu i Morati, uspeo pobedom da odgovori na prvu krizu koju je od dolaska u Torino osetio trener Alegri.

Fudbal 03.11.2014 | 09:45
Alegri najzad odahnuo!

Fudbaleri Juventusa, a pre svih njihov trener Masimilijano Alegri, bili su pod nesvakidašnjim pritiskom pred duel sa Empolijem u gostima.

Međutim, na mestu gde Juve nije pobedio u prethodna dva gostovanja, ovog puta jeste zahvaljujući Andrei Pirlu i Alvaru Morati - 0:2 u meču 11. kola Serije A, koju je na radost svih Juventina, Roma otvorila porazom u Napulju od 2:0.

Do daljeg, Juve će biti sam na čelu tabele sa 25 bodova, Roma je ostala na 22, što je razlika s kojom su rivali i ušli u burnu "kalčo" nedelju, koju je obeležio poraz Juventusa u Đenovi, u sredu uveče.

I ne samo zbog toga nije bilo svejedno Alegriju do 61. minuta večerašnje utakmice i gola Pirla za 0:1. Njegov sastav je za kratko vreme odigrao 0:0 na Sasuolom, doživeo poraz u Ligi šampiona od Olimpijakosa, 1:0 u Atini, a onda se sve zakuvalo na "Marasiju" gde je Đenova golom u poslednjim trenucima utakmice nanela prvi ligaški poraz Juventusu posle sedam meseci.

Domaćine, kojima je ovo treći poraz u nizu posle onih u mečevima sa Kaljarijem i Sasuolom, dokrajčio je Morata u 72. minutu za sigurnih 0:2 i povratak na čelo tabele, na kojem je Juve bio sam još od kontroverznih 3:2 u susretu sa Romom, u Torinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar