Beograd sam donosi teške odluke

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Londonu da Srbija ne želi da bude dio EU tako što će "dobiti nečiju milostinju" i naglasio da Beograd "donosi teške odluke bez pritisaka sa strane".

Srbija 27.10.2014 | 16:58
Beograd sam donosi teške odluke

 "Preduzimamo mere kao jedina južnoevropska zemlja koja bez pritisaka sa strane donosi teške odluke, donosi teške mere i želi da stvori ekonomski ambijent kakav priliči jednoj zemlji EU. Mislim da je to ono što ljudi i ovde poštuju, kao i u svim drugim delovima sveta", rekao je Vučić.

On je naglasio da Srbiju svi danas vide kao stabilizujući faktor u političkom smislu u cijelom regionu ali i kao zemlju sa izraženom i naglašenom dobrom ekonomskom budućnošću i dobrim mjestom za investiranje, prenose beogradski mediji.Vučić je izrazio uvjerenje da će naići na izuzetan odziv britanskih kompanija, koje su obično veoma konzervativne po pitanju dolaska na srpsko tržište, ali i iz drugih evropskih kompanija.

Premijer Srbije će se tokom dvodnevnog boravka u Londonu sastati sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom i gradonačelnikom Londona Borisom DŽonsonom.

Protokolom posjete predviđeno je da srpski premijer održi predavanje na Londonskoj školi ekonomije i da se sastane sa predstavnicima britanskih kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiju, kao i da učestvuje na Ekonomskom samitu.

Komentari / 0

Ostavite komentar