Београд сам доноси тешке одлуке

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас у Лондону да Србија не жели да буде дио ЕУ тако што ће "добити нечију милостињу" и нагласио да Београд "доноси тешке одлуке без притисака са стране".

Србија 27.10.2014 | 16:58
Београд сам доноси тешке одлуке

 "Предузимамо мере као једина јужноевропска земља која без притисака са стране доноси тешке одлуке, доноси тешке мере и жели да створи економски амбијент какав приличи једној земљи ЕУ. Мислим да је то оно што људи и овде поштују, као и у свим другим деловима света", рекао је Вучић.

Он је нагласио да Србију сви данас виде као стабилизујући фактор у политичком смислу у цијелом региону али и као земљу са израженом и наглашеном добром економском будућношћу и добрим мјестом за инвестирање, преносе београдски медији.Вучић је изразио увјерење да ће наићи на изузетан одзив британских компанија, које су обично веома конзервативне по питању доласка на српско тржиште, али и из других европских компанија.

Премијер Србије ће се током дводневног боравка у Лондону састати са британским министром спољних послова Филипом Хамондом и градоначелником Лондона Борисом Џонсоном.

Протоколом посјете предвиђено је да српски премијер одржи предавање на Лондонској школи економије и да се састане са представницима британских компанија које су заинтересоване за улагање у Србију, као и да учествује на Економском самиту.

Коментари / 0

Оставите коментар