Pritvor nakon akcije SIPE "Gibraltar"?

Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH određivanje pritvora za svih devet uhapšenih u akciji kodnog naziva "Gibraltar", potvrdio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Bosna i Hercegovina 23.10.2014 | 20:32
Pritvor nakon akcije SIPE "Gibraltar"?

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je riječ o Nevenu Kulenoviću, Belmi Kulenović, Sanjinu Kulenoviću, Lajli Torlak, Darku Aleksiću, Ejubu Kučuku, Senadu Zaimoviću, Stipi Prliću i Zoranu Bakuli.

Pritvor će biti zatražen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti kriminala i korupcije, i to falsifikovanje službene isprave, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pranje novca, poreska utaja, carinska prevara, te krivično djelo davanje i primanje dara ili drugih oblika koristi i druga krivična djela.

Istražnim aktivnostima utvrđeno je da su članovi organizovane kriminalne grupe nezakonitim radnjama, na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

KOMENTATOR

23.10.2014 23:43

a pink ni da spomene da im je direktorica u prdekani

ODGOVORITE