Притвор након акције СИПЕ "Гибралтар"?

Тужилаштво БиХ предложило је Суду БиХ одређивање притвора за свих девет ухапшених у акцији кодног назива "Гибралтар", потврдио је Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Босна и Херцеговина 23.10.2014 | 20:32
Притвор након акције СИПЕ "Гибралтар"?

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да је ријеч о Невену Куленовићу, Белми Куленовић, Сањину Куленовићу, Лајли Торлак, Дарку Алексићу, Ејубу Кучуку, Сенаду Заимовићу, Стипи Прлићу и Зорану Бакули.

Притвор ће бити затражен због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Осумњичени су ухапшени због сумње да су починили организовани криминал у вези са кривичним дјелима из области криминала и корупције, и то фалсификовање службене исправе, злоупотреба службеног положаја или овлаштења, прање новца, пореска утаја, царинска превара, те кривично дјело давање и примање дара или других облика користи и друга кривична дјела.

Истражним активностима утврђено је да су чланови организоване криминалне групе незаконитим радњама, на основу фалсификованих или штетних уговора и фактура, стекли противправну имовинску корист у износу већем од пет милиона евра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КОМЕНТАТОР

23.10.2014 21:43

а пинк ни да спомене да им је директорица у прдекани

ОДГОВОРИТЕ